четвер, 05 квітня 2007 19:18

"Живий хліб" готують без дріжджів

У продажу з"явилися три сорти хліба під торговельною маркою "Живий хліб". Його виготовляє "Полтавський хлібокомбінат". Буханці зберігають свіжість протягом 6–7 днів.

— Житній заварний хліб робимо за спецрецептурою без дріжджів — на заквасках. Це підвищує його цінність для здоров"я людей і збільшує термін зберігання, — розповідає директор із питань технології "Полтавського хлібокомбінату" Людмила Малько. Під торговельною маркою "Живий" продаватимуть шість різновидів хліба. "Полтавський класичний" виготовляють із житнього солоду з додаванням тмину й картопляного пюре. Буханка вагою 1,05 кг коштує 3,6 грн. У "Кавказький" додають чорний і червоний перець, паприку, тмин. Ціна за 1,05 кг — 4,2 грн. "Дарунок" містить курагу, чорнослив, ізюм, патоку, волоський горіх. Буханка 1,05 кг коштує 7,8 грн, а 400-грамова — 3 грн. Найменування "Баварський", "Джерело" і "Дари Полтави" ще не надійшли в продаж.

— Новий хліб купують, однак не масово, — розповіла продавець магазину N6 "Полтавського хлібокомбінату" на вул. Чапаєва. — Частіше запитують 400-грамовий "Дарунок".

"Живий хліб" упаковують у целофан.

Зараз ви читаєте новину «"Живий хліб" готують без дріжджів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі