четвер, 09 жовтня 2008 18:23

Заради Світлани Цись танцюють її хрещений і співачка Альона Вінницька

Завтра на телеканалі "1+1" у прямому ефірі в проекті "Танцюю для тебе" змагатимуться дві пари — 28-річний Андрій Матвієнко з Миргорода і співачка Альона Вінницька, донечанка Анастасія Терещенко і актор Дмитро Лалєнков (грає в серіалі "Леся+Рома"). Цим танцюристам журі поставило найменші бали. Від "вильоту" одну з пар може врятувати лише голосування глядачів — СМС-повідомленнями за 3 грн чи дзвінками за 4.

Матвієнко і Вінницька танцюють заради хрещениці Андрія 14-річної Світлани Цись із Миргорода. Якщо переможуть, організатори шоу виділять гроші на лікування дівчини. При народженні в неї виявили катаракту очей. Першу операцію зробили в 9 місяців. Коли дівчинці було 4 роки, їй діагностували глаукому.

— Ця звістка шокувала тоді настільки, що в мене повністю зник голос на цілий тиждень, — згадує мати Світлани Оксана Цись, 34 роки.

Дівчині зробили 13 операцій.

— Правим оком я не бачу вже 10 років, — каже Світлана. — Лівим бачу в окулярах на 50 відсотків. Уже 10 років на каплях і під постійним наглядом лікарів Центру мікрохірургії ока.

Праве око в дівчини більше. У ньому зробили отвір для фільтрації рідини. Але він постійно заростає. Світлана мріє врятувати ліве око. На ньому хвороба також прогресує. В Україні ніхто не гарантує збереження зору під час операції. Батьки сподіваються на спеціалізовану клініку за кордоном. Але грошей на операцію немає.

— Для доньки одна розрада — скрипка, в"язання, спілкування з меншим братом. А ще папуги. Папуга Жорік вміє казати "птичка-дурачка" та "Жора-Жорочка", — говорить мати. — Говорити папужку навчила Світлана.

Дівчина навчається вдома. До неї приходять учителі місцевої школи. Мріє стати масажистом.

Про проект "Танцюю для тебе" Оксана Цись дізналася через організацію інвалідів. Запропонувала кумові, професіональному танцюристу, взяти участь.

Андрій Матвієнко має дружину та сина. Закінчив хореографічне відділення училища культури. Нині — керівник дитячого хореографічного ансамблю "Променад". Працює в Центрі естетичного виховання в Миргороді. Захоплюється туризмом і рибальством.

Зараз Андрій постійно в Києві. Це передбачено умовами участі в проекті. Щодня з Вінницькою тренуються по 13–15 год. Щосуботи — прямий ефір. Після кожної програми з проекту вибуває одна пара. Цієї суботи це можуть бути вони.

Першу операцію зробили в 9 місяців

— "Танцюю для тебе" дивимося всією родиною, навіть повтори програми передивляємося. Дуже переживаємо, — каже Оксана Цись. — Есемески за нашу пару відсилаємо всім Миргородом.

Зараз ви читаєте новину «Заради Світлани Цись танцюють її хрещений і співачка Альона Вінницька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі