четвер, 21 серпня 2008 20:21

Замість гаражів збудують академію

У мікрорайоні Левада міста Полтава збираються знести 42 гаражі. Міські депутати віддали цю земельну ділянку відділенню Міжрегіональної академії управління персоналом. Суд визнав спорудження гаражів незаконним. Їхні власники хочуть оскаржувати рішення в Генеральній прокуратурі України.

20 червня Ленінський райсуд Полтави зобов"язав колишнього власника частини гаражів Руслана Кисельова знести їх. Частка приміщень належить полтавці Олені Єрмолаєвій.

— До суду мене навіть не викликали, — каже Кисельов. — 2007 року цей суд дав дозвіл на реєстрацію гаражів у Бюро технічної інвентаризації. Коли в міськради з"явилися плани на цю земельну ділянку — у реєстрації відмовили.

Мер міста Андрій Матковський називає забудову на Леваді незаконною:

— Коли гаражі будували, контролюючі органи вносили приписи, щоб зупинити забудову. Але ми не діяли методом екскаватора. За генеральним планом міста там повинні бути інші споруди. Такі гаражі — минуле століття. Нині актуальні — двоповерхові паркінги.

За рішенням депутатів, замість гаражів мають збудувати вищий навчальний заклад та гуртожиток.

— Академії доручено на підставі рішення суду знести ці гаражі, — продовжує. — Компенсувати власникам їх вартість не за ринковими цінами, а відповідно до того скільки люди в них вклали коштів. Вуз на це погодився.

1994-го полтавська фірма "Інтербуд" купила в Академії наук України земельну ділянку під будівництво гаражів на вул. Вавілова, 4. Незавершену новобудову продали 2000 року підприємцю Олені Єрмолаєвій. Власники гаражів Єрмолаєва та Кисельов торік розпродали їх полтавцям. Ціна одного на той час становила майже $10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Замість гаражів збудують академію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі