понеділок, 01 жовтня 2012 05:15

Заборгували 230 тисяч гривень за молоко

21 вересня в Гадячі на Соборній площі відбувся мітинг. Зібралися близько 150 селян. Вимагали, щоб гадяцьке товариство "Сирзавод" виплатило їм гроші за куплене молоко.

Люди з плакатами йдуть уздовж парку до приміщення районної адміністрації. Хвилин 20 кричать, щоб віддали кошти. До них ніхто не виходить. Обирають ініціативну групу, яка відносить секретарю голови райдержадміністрації лист із вимогами.

— Завод винен людям, які зібралися на мітинг, 230 тисяч гривень. Особисто мені спочатку заборгував 1,2 тисячі за січень, лютий і березень. А потім молоко взагалі перестав брати, — говорить Лідія Загреба з села Лісова Слобідка Чорнухинського району.

Натовп прямує до прохідної гадяцького сирзаводу. Троє представників заходять у кабінет керівника Павла Дяченка. Він обіцяє, адміністрація складе графік погашення заборгованості.

— Що мені з того графіку, — каже Халіда Зейналова. Їй винні за молоко 2,5 тисячі. — У селі роботи немає, тримаємо три корови, за це й живемо. Цього року дитину в перший клас не віддали, бо ні за що було зібрати.

Власники корів приїхали з Чорнухинського, Лохвицького районів Полтавської області та Липоводолинського району Сумської. Представників Гадяцького району на мітингу було найменше. За останні 1,5 місяця їм виплатили 320 тис. боргу завдяки втручанню районної влади.

— Причому гроші дали з надлишком. Чекали на 1700 гривень, а привезли по 2300, — каже Катерина Оченаш із Березової Луки Гадяцького району.

Після мітингу заборговане почали виплачувати також жителям Чорнухинського та Лохвицького районів.

Зараз ви читаєте новину «Заборгували 230 тисяч гривень за молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі