четвер, 13 січня 2011 16:27

Заарештували храм і все церковне майно

Автор: фото: Ольга Палій
  Прихожани храму в селі Мехедівка Лохвицького району під час богослужіння, котре проводять священики Київського патріархату
Прихожани храму в селі Мехедівка Лохвицького району під час богослужіння, котре проводять священики Київського патріархату

Громада села Мехедівка Лохвицького району звернулася до єпископа Полтавського і Кременчуцького Федора з проханням перейти з Московського до Київського патріархату.

Цьому передували збори села, на яких були присутні близько 180 жителів із 200, де одноголосно проголосували за перехід.

— Ніколи не агітував людей за перехід до Київського патріархату, — запевняє благочинний Лохвицького району від Київського патріархату отець Георгій Лобачевский, 48 років. — До нас захотіли перейти, бо в селі помінялося кілька священиків за останні роки. Образливо, що люди мають виборювати право молитися рідною мовою в церкві, збудованій за кошти їхньої громади.

17 грудня на честь зміни підпорядкування громади на службу приїхали священики Київського патріархату з Полтави, Гадяча, Нових Санжар, сіл і міст Лохвицького району. У село прибув на постійну службу новий священик отець Юрій.

Коли богослужіння підходило до завершення, прибули міліціонери та оголосили, що храм і все церковне майно арештовані за рішенням суду, до якого звернулося духовенство Московського патріархату.

— Будівля церкви була передана новоствореній громаді, хоча вона ще не має статуту, — говорить отець Михаїл Товстяк, 48 років, благочинний Лохвицького району від Української православної церкви Московського патріархату. — Насправді не все село за перехід, підписалися 130 чоловік. Храм передати не можна, бо там є святі мощі. До мене з проханням прислати нового батюшку мехедівчани не зверталися.

Доки суд не вирішить, чи законно переданий храм і церковне майно Українській православній церкві Київського патріархату, він перебуватиме під арештом, буде зачинений.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували храм і все церковне майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі