понеділок, 25 лютого 2008 18:32

За рік стипендія зросте майже вдвічі

Із 1 березня стипендія міського голови Полтави для студентів зросте з 250 до 400 грн. Отримують її 24 особи. Окрім мерської вони мають також підвищену стипендію 375 грн.

— Студрада кожного вузу визначає одного стипендіата, незалежно від форми власності закладу й форми навчання, — каже голова студради Полтави Олег Слизько. — Переважно дають стипендії за досягнення в культурі, науці, спорті. Ці галузі не надто мотивовані. Можуть заохотити активних громадських діячів від студентства.

У закладах І–ІІ рівнів акредитації — технікумах, училищах, коледжах — отримують 200 грн стипендії. Для студентів ВНЗ із нового року стипендії підвищили зі 170 до 300 грн.

Стипендії президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради становлять понад 1 тис. грн. Президентських стипендіатів пропонують деканати й  затверджує вчена рада ВНЗ.

— Навесні наступного року в Україні планують підвищити мінімальний розмір студентської стипендії до 530 гривень, — говорить Слизько. — Студрада буде повторно звертатися до мера Полтави та пропонувати переглянути іменну грошову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «За рік стипендія зросте майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі