середа, 21 листопада 2007 18:45

За порядком спостерігатимуть відеокамери

Влада Кременчука виділила 200 тис. грн на встановлення камер відеоспостереження. Вони мають з"явитися до кінця року.

— Купуємо якісні й довговічні камери, — каже начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко, 51 рік.

Камери встановлять для профілактики ДТП, викрадення автомобілів та зменшення кількості правопорушень.

— Відеокамера записуватиме інформацію протягом трьох-чотирьох діб, — пояснює Овчаренко. — Рекомендуємо встановити їх власникам барів, ресторанів, приватних фірм, де є автомобільні стоянки, що не охороняються.

Планують придбати не менше шести відеокамер. Місць встановлення не розголошуватимуть. Але відомо, що одну поставлять у центрі міста, кілька на перехресті біля залізничного вокзалу, на вул. Першотравневій та в районі Центрального ринку. У майбутньому хочуть встановити відеоспостереження вздовж міських доріг.

Два тижні тому завдяки запису, який зробила відеокамера на фасаді палацу культури "Нафтохімік" у Кременчуці, розкрили злочин. У нічну пору водій авто збив чорношкірого перехожого, відтягнув його на узбіччя та зник з місця пригоди. Відеокамера зафіксувала номерний знак авто.

Зараз ви читаєте новину «За порядком спостерігатимуть відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі