середа, 29 червня 2011 06:45

За молоко платитимуть дотацію

Селяни відмовляються здавати молоко до молокоприймальних пунктів.

— Платять у тих пунктах за літр молока 1 гривню 70 копійок, — розповідає 57-річна Лідія Кириленко із села Великий Кобелячок Новосанжарського району. — Раніше давали на 10 копійок більше. У нас три пункти. Іти туди треба 15 хвилин. Для старої людини це важко. Приймальні маленькі. Молоко оставляємо на дворі відкритим, сміття у нього летить.

Приймальні пункти по області почали відкривати торік. Зараз таких працюють 1800. Вони належать великим молокопереробним підприємствам.

— Молоко повинні приймати лише спеціальні пункти, — коментує губернатор Полтавщини Олександр Удовіченко. — Людина, яка безконтрольно продавала молоко від двору, звісно, буде невдоволена. Селянам, які здаватимуть молоко до сертифікованих пунктів, держава платитиме дотації. Фізичним особам доплачуватимуть 0,3 грн за кілограм, юридичним — 0,35. Аби отримати дотацію, потрібно оформити паспорт на корову, взяти довідку з сільської ради про те, що у власності є тварина, відкрити особовий рахунок і стати в загальний реєстр в управлінні сільського господарства.

Зараз ви читаєте новину «За молоко платитимуть дотацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі