понеділок, 31 жовтня 2011 05:45

"За мером стоять люди з мільйонними прибутками"

Автор: Фото: Ірина РЕРІХ
  Андрій Матковський: ”Наступники надають адресну допомогу пенсіонерам. Більше позитивних зрушень не бачу”
Андрій Матковський: ”Наступники надають адресну допомогу пенсіонерам. Більше позитивних зрушень не бачу”

— У Полтаві зараз відбувається перерозподіл власності. Інвестори не хочуть заходити в  місто. Серед таких маю знайомих. Кажуть, краще ми кілька років почекаємо, — розповідає Андрій Матковський, 47 років, колишній міський голова обласного центру.

Зустрічаємося в Полтаві в 4-зірковому готельно-ресторанному комплексі "Палаццо".

Як оцінюєте перший рік роботи нового мера?

— Моя команда починала з проблем авіамістечка, освітлення міста, поетапно встановлювали контейнери, реконструювали міський будинок культури, відкрили дитсадок. Наступники надають адресну допомогу пенсіонерам. Більше позитивних зрушень не бачу. Хвалилися збудувати молокозавод. Про нього забули. Сучасної техніки, що плавить на вулицях сніг, — немає, європейських доріг — і цього не бачу.

Мер Олександр Мамай робить ставку на повернення в комунальну власність ринків. Чи принесе це вигоду місту?

— Реформа не справедлива до підприємців. Люди розчищали гнидники, облаштували ринки, а тепер на все готове прийшли інші. Це не повернення в комунальну власність, а перерозподіл фінансових потоків. Із комунальними ринками може бути те саме, що з комунальними жеками. Роздувають штат, чекають доплат із бюджету, а якість послуг їх не турбує, бо монополісти.

А повернення асфальтного заводу?

— Він як був комунальним, таким і лишився. Працюють стільки людей, як і раніше. Ніякої сотні додаткових робочих місць немає. Тендер виграла полтавська фірма, але ні техніки, ні грошей для ремонту доріг не було. Чекали, доки допоможуть із міської ради. Тому латати дірки почали пізно. Сьогодні їхав Київським шосе. Там працює техніка з харківськими номерами. Нас критикували за роботу з сусідами. Видно, спробували попрацювати на старій техніці і самі гукнули харків'ян.

Продуктові набори роздають уже в інших районах області. Для чого це міському голові?

— Це політичний проект. Значить, ітимуть у Верховну Раду. Доходи міського голови не дозволяють вкладати стільки грошей у доброчинність. За мером стоять люди з мільйонними прибутками.

Вас звинувачували в розкраданні бюджетних коштів.

— Рік тому мав серйозне протистояння з Віктором Ющенком. Звинувачував мене, ніби заважаю проводити передвиборну кампанію. Міську раду постійно трусили перевірками. Якби мав проблеми, мені голову відірвали би ще торік.

Двічі на тиждень грає в теніс

П'ять справ, якими почав займатися Андрій Матковський, коли пішов із посади мера.

Рибалить на ставках. Із сином 6-річним Михайлом їздить рибалити в Карлівський і Диканський райони. Купив на ринку вудки. Ловить на опаришів чи кукурудзу. Привозить по 2–3 кг коропів чи карасів із кожної риболовлі.

Грає в теніс. Двічі на тиждень їздить до спортивного клубу. Займається з товаришем. На рахунок не грають. Андрій Матковський каже, що надто азартний, може захопитися грою і розірвати зв'язки.

Пише докторську дисертацію. Продовжив навчання в Міжрегіональній академії управління персоналом. Тема докторської пов'язана з місцевим бюджетоутворенням.

Щонеділі відвідує батька 84-річного Всеволода. Їздить до нього на обіди. Батько приготував 300 л свіжого вина. Воно грає в 20-літрових бутлях.

Шукає викладача. Хоче вчити англійську мову.

 

Зараз ви читаєте новину «"За мером стоять люди з мільйонними прибутками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі