четвер, 05 червня 2008 17:09

За фото з пітоном Володимир Алєксєєнко бере дві гривні

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Москвичка Ольга Руднєва гладить пітона Капітошу біля Білої Альтанки в Полтаві. Його господар Володимир Алєксєєнко вмовляє її сфотографуватися зі змією
Москвичка Ольга Руднєва гладить пітона Капітошу біля Білої Альтанки в Полтаві. Його господар Володимир Алєксєєнко вмовляє її сфотографуватися зі змією

Фотограф Володимир Алєксєєнко, 41 рік, виніс до Білої альтанки в Полтаві дворічного тигрового пітона Капітошу, двох білих голубів і мотоцикл "Харлі Девідсон". Пропонує перехожим сфотографуватися. Знімок коштує 2 грн, фотосесія — 8 грн.

Чоловік також знімає на власний фотоапарат. Готові роботи можна забрати наступного дня. За фото формату 10 на 15 см бере 5 грн, 15 на 21 см — 8 грн, 20 на 30 см — 12 грн.

Алєксєєнко ходить із пітоном на плечах. Поряд стоїть стенд із фотографіями, вивішений прейскурант цін. До чоловіка підходять контрактники військового інституту зв"язку 22-річна Ірина Джеджула й Анатолій Алєксєєв, 19 років. Володимир кладе їм на плечі Капітошу.

— Людину як їжу не сприймає, а от голубів може з"їсти, — заспокоює.

За бажанням пари Алєксєєнко за 3 хв. робить два експрес-фото форматом 10 на 15 см. Бере 20 грн.

Фотопринтер Володимир придбав два роки тому за 400 грн. На роботі завжди має його із собою.

Пітона Алєксєєнко купив два з половиною роки тому в зоомагазині "Джунглі" по вул. Шевченка в Полтаві.

— Тоді він мав близько метра довжини. За сантиметр платив один долар, — каже.

Для Капітоші обладнав тераріум у майстерні в окремій квартирі.

— Маю 25 років стажу фотографування. Ще працюю на весіллях і святах. У майстерні стоїть комп"ютер, там обробляю всі знімки, — ділиться Алєксєєнко.

За 15 хв. із пітоном фотографуються шестеро осіб. Троє з них роблять швидке фото по 10 грн, інші знімають своїми камерами.

Каже, що тварину не треба боятися.

— Як і всі удави, Капітоша не отруйний. Очі в них для краси, щоб розрізняти день і ніч. Лише на нюх відчуває їжу. Зубки має лише для захвату, ними не жує, бачите, — відкриває пітону рота і демонструє його маленькі гострі зуби. — Годую пацюками. Йому потрібно все живе. Капітоша холоднокровний, тому їсть раз на місяць.

Для пітона Алєксєєнко щомісяця купує 10 відгодованих пацюків. На ринку вони коштують 10 грн.

Із горлицями частіше фотографуються закохані та наречені.

— У п"ятницю і суботу багато весіль. На день разів 50 їх просять. Голубів можна відпустити в небо, вони завжди повертаються. Часто наречені фотографуються на байку, — сідає на мотоцикл. — Він не робочий. Купив на руках два роки тому за 50 доларів. За рік переробив сидіння, баки, руль.

Фотографування біля альтанки — основний заробіток чоловіка. За місяць він має 2 тис. грн.

— Достатньо, щоб вижити, і не достатньо, щоб розбагатіти, — знизує плечима.

Зараз ви читаєте новину «За фото з пітоном Володимир Алєксєєнко бере дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі