понеділок, 05 березня 2012 06:30

За 4 тисячі гривень приберуть зморшки

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

— Загорілася зробити уколи ботоксу. Зараз вони розкручені, подружка в Києві ходила. Як на світ народилася, щаслива бігає, морщін немає. Пішла по полтавських салонах узнавати. Дорого. А я ж тоже жінка, хочу бути красивою, молодою, — говорить полтавка 42-річна Оксана Пушко. — Тепер копійка до копійки збираю.

29-річна Наталія Березюк працює в салоні краси "Грін етюд" у Полтаві. Каже, у них роблять уколи ботоксу лише віп-клієнти.

— Полтавські бізнесмени приходять. Найменше треба зробити чотири процедури. Одна обійдеться до тисячі гривень. Не кожен на обличчя 4 тисячі витратити зможе, — говорить косметолог.

Найпопулярніший у Полтаві французький ботокс диспорт. Він ніби паралізує м'язи обличчя. Людина перестає мружитися.

— Колють у лоб, навколо очей прибирає гусячі лапки. Можна робити не частіше двох разів на рік. Сліди від уколів не помітні, — розповідає 35-річна Олена Зятіна. Вона робить ін'єкції в салоні "Шалена краса". — Буває, людина прийде в обідню перерву, і одразу біжить на роботу.

Губи збільшують за допомогою ін'єкцій гіалуронової кислоти. Вартість процедури 1,5-2,5 тис. грн.

— Кислота через півтора-три роки розсмоктується. Процедуру роблять поступово. Приходила студентка-арабка. Учиться в нашому медичному. У неї гарні губи, я не захотіла збільшувати. Поїхала до Києва, зробила. Це просто жах. Не губи, а ніби два акваріуми з водою, — розказує лікар.

Студентка 23-річна Аліна їздить колоти ботокс у Київ. Не довіряє полтавським медикам.

— У Полтаві часто уколи краси беруться робити некомпетентні люди. Наприклад, медсестри. Вони проводять процедури на квартирах. Косметологів у нашому місті можна на пальцях порахувати. Тому треба питати про освіту, — говорить Марія Сергєєва, 29 років, лікар Полтавського обласного шкірвендиспансеру.

Косметологи кажуть, полтавки часто почали приводити на процедури з омолодження своїх чоловіків.

— Думаю, через моду. Дивляться телебачення, журнали, — ділиться Олена Зятіна. — Чоловіки не відстають від жінок. Бізнесмени жаліються: "Такий старий став, а треба ж із людьми спілкуватися". Після процедур почуваються впевненіше. Багато клієнток молодші за своїх чоловіків. Дружини хочуть відповідати коханим.

Косметологи радять колоти ботокс, гіалуронову кислоту восени та весною. Узимку теж можна, але на вулиці має бути не більше як -5°С. Після уколів тиждень не можна ходити в сауну, солярій, три дні не вживати алкоголю.

У полтавській клініці пластичної та косметологічної хірургії на вул. Гагаріна кажуть, пластику краще робити після 30 років. До цього віку можна обмежитися уколами.

Полтавська співачка Наталія Май уколи краси не робила. Каже, розуміє публічних людей, які проходять такі процедури:

— Я поки що відвідую басейн, люблю масаж. А коли людина на виду, іншого виходу немає, як іти в салон краси.

Зараз ви читаєте новину «За 4 тисячі гривень приберуть зморшки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі