вівторок, 23 вересня 2008 17:58

Вулицю виклали картинами з квітів

Автор: фото: Олександр ЛУЦЕНКО
  Цього богатиря зробили з гарбузів. На грудях вирізали узор, ніби на вишиванці
Цього богатиря зробили з гарбузів. На грудях вирізали узор, ніби на вишиванці

— Диви, яка краса. В жизні такого не бачила, — 62-річна пенсіонерка Поліна Сергієнко в суботу показує подрузі на панно із квітів, викладене на бруківці по вул. Жовтневій у Полтаві. Із трави, барвінку, чорнобривців, айстр, жоржин, калини, амаранту зроблені геометричні фігури. Знизу з оранжевих квіток-"сердець" фізалісу написано: "Пирятин".

На бруківці кожен район Полтавщини в рамках обласного свята квітів виклав свою картину. В основному присвятили 65-річчю визволення області від німецько-фашистських загарбників. Багато районів представили вироби з фруктів та овочів. Із гарбузів, кабачків, картоплі, буряків, моркви вирізали фігури чоловіків і жінок, богатиря, триголового дракона, сови, кота, зайця, домовика. Із перцю зробили квітки тюльпана. Різним зерном висипали карту України.

Організатори свята — фірма "Еко-Інформ-Сервіс" визнали найкращими композиції   Кобеляцького, Решетилівського, Зіньківського, Котелевського, Диканського, Хорольського та Полтавського районів.

У рамках свята квітів провели конкурс флористів. Перемогли роботи весільної дизайн-студії "Лав сторі" та магазину "Квіти на Бірюзова".

Паралельно відбувався фестиваль хліба й меду. Ці продукти продавали.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю виклали картинами з квітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі