понеділок, 07 липня 2008 15:37

Вулицю Патріса Лумумби перейменували на Яблуневу

Більше 20 вулиць, назви яких були пов"язані з комуністичним режимом, перейменували в Лубнах рішенням сесії міської ради.

— Комуністи пропонували запитати в людей, чи згодні вони на перейменування, — каже мер Лубен Василь Коряк. — Але ж коли комуняки прийшли до влади, то нікого не питали, а клали маузер на стіл — і вся розмова. Я сам живу на вулиці Леніна. Відтепер вона носитиме ім"я Ярослава Мудрого. І мені це приємно.

Коряк каже, що перейменування вулиць не буде людям нічого коштувати.

— Ми вже розіслали рішення в паспортний стіл, податкову, міліцію, бюро інвентаризації, — продовжує Коряк. — Заміна прописки буде відбуватися поступово, в міру надобності. Громадянам нічого не треба буде платити додатково. Наприклад, одружилася пара, жінці треба міняти паспорт. Новий їй видадуть із новою пропискою. І так далі. За рік-два, думаю, всі документи поступово замінимо, поміняємо таблички. Треба кінчати з тоталітарними символами.

За словами міського голови, перейменування вулиць розташованим на них підприємствам обійдеться в 48 грн — вартість нового кліше для штампа.

Не буде тепер у Лубнах і вулиці Патріса Лумумби, політичного діяча Республіки Конго.

— В Африці немає вулиці Патріса Лумумби, а в нас була. Тепер вона називатиметься Яблуневою, — додає Василь Коряк. — У Німеччині й Ізраїлі немає вулиць Рози Люксембург, а в нас була. Вона носитиме ім"я видатного українця Григорія Сковороди.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю Патріса Лумумби перейменували на Яблуневу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі