середа, 10 вересня 2008 19:02

Володимир Ляпка подарував бібліотеці 200 книжок

Бібліотека-філіал у селі Світлогірське Кобеляцького району переїхала з приміщення клубу до сільради. Там виділили втричі меншу кімнату.

— Тому деякі книги, що не користуються попитом у читачів, залишили в книгосховищі клубу, — говорить завідувачка бібліотеки Тамара Барташ.

У попередньому приміщенні протікав дах. А в сільраді провели опалення, на яке з бюджету виділили 20 тис. грн.

— Раніше при заповненні формуляра навіть ручка не писала від холоду, — згадує Барташ. Вона працює в бібліотеці 24 роки. Крім неї, є ще два бібліотекарі — Світлана Нікітенко і Світлана Перекопна. Отримують майже 700 грн щомісяця — 0,75 ставки.

— У нас побільшало читачів, коли місцевий житель Володимир Ляпка подарував бібліотеці більше 200 книжок з власної колекції, — завідувачка показує подаровані примірники. — Це книги пригодницької тематики, бойовики. Сергій Мироненко теж приніс до бібліотеки майже 30 книжок.

У Світлогірській бібліотеці облаштували куточок із періодикою. Газети читачі беруть додому. Є платний абонемент. Вартість однієї книжки на тиждень — 75 коп.

— За виручені кошти купуємо нові книги, — говорить Тамара Барташ.

До бібліотеки записані 1,7 тис. читачів. Книжковий фонд налічує майже 29 тис. примірників.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Ляпка подарував бібліотеці 200 книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі