четвер, 09 жовтня 2008 18:25

Володимир Крамар нагодував капусняком усе село

У Губарівці Новосанжарського району відзначили День села.

Місцеві жителі зібралися на майдані біля колишнього клубу. Грає музика. Літні люди сидять за довгим столом. Ведучий — 19-рiчний Василь Маслей, учитель школи в Маячці, де знаходиться сільрада, — розповiдає про відомих людей села, найстарiших i наймолодших жителiв, про кращих господарiв, майстрiв та умiльцiв. Найкращим сiльський голова Таїсiя П"явка роздає подарунки.

Після концерту пiдприємець Володимир Крамар запрошує всiх на капусняк. Чоловік орендує на територiї сiльради землю, вирощує гарбузи, облаштував цех з їх переробки, має яблуневий сад. Торiк вiн за власнi гроші встановив на цвинтарi пам"ятний знак, де викарбувано iмена полеглих у війну односельцiв. Щороку в поминальний понедiлок органiзовує загальносiльський обiд, а пiсля нього футбольний матч між ветеранами і юнаками.

Від Губарiвки до райцентру — понад 30 км. На початку минулого столiття тут установили перший на Полтавщинi телефон для зв"язку з повiтовим центром Кобеляки. Тодi ж мiсцевий багатій Губарєв збудував млин, який стоїть і сьогодні. До початку 1950-х у Губарiвцi була сiльрада, колгосп, працювала школа. Тепер село входить до складу Маячкiвської сiльради. У ньому залишилися 82 жителi.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Крамар нагодував капусняком усе село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі