четвер, 22 травня 2008 21:42

Володимир Артеменко на останньому дзвонику ніс першокласницю

Автор: фото з архіву Володимира Артеменка
  1976 рік. Випускник полтавської школи №11 Володимир Артеменко на святі останнього дзвоника несе на плечі першокласницю
1976 рік. Випускник полтавської школи №11 Володимир Артеменко на святі останнього дзвоника несе на плечі першокласницю

Фото зроблене 1976 року на святі останнього дзвоника в полтавській школі N11. На ньому випускник 10 класу 16-річний Володимир Артеменко несе першокласницю.

— Я вже не пам"ятаю її імені, — каже чоловік. — Але така честь мені випала вперше. Я проніс дитину на плечі по периметру поля, де проводили лінійку. У класі був високий і непогано вчився, тому й вибрали мене.

Цієї неділі Володимирові Артеменку виповниться 49 років. Він народився в селищі Булавинське на Донеччині в родині шахтаря. Коли хлопцеві було 5 років, родина переїхала в село Гожули Полтавського району. 8 класів Володимир закінчив у сільській школі.

Після школи Артеменко вступив до Харківського автодорожного інституту, отримав спеціальність механіка.

— В інституті була військова кафедра, тому по закінченні вузу поїхав працювати в артучилище в Сумах. Там пробув два роки і повернувся до Полтави, — згадує Петро Артеменко, батько Володимира.

У рідному місті Володимир працював за спеціальністю. У 28-річному віці одружився.

— Поїхав на курорт у Крим, знайшов там Ольгу, — каже Петро Тимофійович.

Відтоді живе в місті Армавір Краснодарського краю Росії. Одружений із 49-річною Ольгою. Чоловік працює в будівельній бригаді, дружина — швачкою.

— Володька приїздить до нас раз на кілька років, — каже Ганна Артеменко, його мати. — Погано, коли діти живуть так далеко.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Артеменко на останньому дзвонику ніс першокласницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі