середа, 19 березня 2008 17:36

Водіїв штрафуватимуть за паркування на дитячих майданчиках

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Пенсіонерка Антоніна Гончаренко наглядає за онукою Поліною (на гойдалці) в Сонячному парку Полтави. Поряд граються 5-річний Ілля і 6-річна Настя
Пенсіонерка Антоніна Гончаренко наглядає за онукою Поліною (на гойдалці) в Сонячному парку Полтави. Поряд граються 5-річний Ілля і 6-річна Настя

18 березня на двох водіїв склали протоколи за паркування легковиків на газонах по вул. Калініна в Полтаві. До 18 травня працівники інспекції з контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста спільно з інспекторами ДАІ проводитимуть щотижневі рейди у дворах багатоповерхівок і затримуватимуть порушників.

Протоколи на порушення надсилають до адмінкомісій районів. Там водіїв штрафуватимуть на суму від 17 до 51 грн.

— Заборонено їздити й паркуватися на газонах, дитячих майданчиках, залишати авто на проїздах між будинками й у місцях, де вони заважатимуть машинам швидкої допомоги, пожежників, аварійній техніці та сміттєвозів, — розповідає заступник начальника інспекції Анатолій Черненький, 52 роки. — Забороняється влаштовувати постійні стоянки службового й власного транспорту на прибудинковій та прилеглій до гаражів та автостоянок території.

Працівникам ДАІ можна поскаржитися за телефоном 02 і в чергову частину — (0532) 59 07 25.

— Працівник ДАІ складає протокол. Він не має права забрати водійське посвідчення чи зняти номер, — зауважує 36-річний Володимир Храпач із міської ДАІ. — Але влада має створити для водія такі умови, щоб він не порушував правил. Майданчики й газони треба обгородити й зробити заїзні "кишені".

На збудованому торік дитячому ігровому майданчику в Сонячному парку Полтави є гірка, лавочки, стіл та кілька гойдалок. Одна з них похилилася в калюжу.

— Треба, звісно, підсипати піском, щоб калюж не було після дощу, — говорить Антоніна Гончаренко, 67 років. Вона гуляє з онукою 5-річною Поліною. — Також хотілося б, щоб водичка тут продавалася і біотуалети стояли. Не подобається, що собак вигулюють.

73-річний Анатолій Миколайович прийшов сюди з онукою Настею, 6 років.

— Погано, що гойдалки ламають. Якби ж міліція слідкувала за порядком, то воно краще було б. А так лобуряки різні повсідаються й пиво п"ють.

До кінця травня ігрові майданчики області обіцяють полагодити, додати атракціонів, навколо деяких поставлять огорожі.

— Нових майданчиків не будуватимемо, а старі підремонтуємо, пофарбуємо й обгородимо, — каже міський голова Пирятина Дмитро Шаповал, 54 роки. — Торік біля райради поставили дитмайданчик вартістю 70 тисяч гривень. Навесні доставимо туди кілька каруселей. Відновимо спортивні майданчики по вулиці Полтавській, на території стадіону "Юність", біля Будинку дитячої та юнацької творчості.

У Миргороді поставлять чотири дитячі ігрові комплекси.

— Біля житлового будинку по вулиці Гоголя, 139 встановлять ігровий комплекс із гойдалками, драбинами, гірками, лавочками та іншими компонентами. Це буде цілісна конструкція із дерева і пластику. Для дітей це малотравматично, — розповідає начальник Миргородського комунального житлово-експлуатаційного управління Олександр Марченко, 48 років. — На комплекс дали гроші підприємці.

У бюджеті міста є кошти на встановлення трьох таких комплексів вартістю по 30 тис. грн. Матеріали завозитимуть із Чернігова.

— Гроші на них є, але треба проводити тендери, а це ще 20 відсотків переплати, тому все затягується, — зауважує Марченко.

Нині розробляють проект будівництва дитячого майданчика в центрі Миргорода, на березі річки Хорол біля мосту. Його встановлять цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв штрафуватимуть за паркування на дитячих майданчиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі