четвер, 17 квітня 2008 19:13

Водієві "порша" міліція висунула звинувачення

Керівник торгового дому "Тульчинка-Кременчук" 33-річний Леонід Нефедович 5 квітня збив на смерть трьох кременчужан. Нині він у лікарні під вартою. Згодом його переведуть до Полтавського слідчого ізолятора.

— Водій просто відлежується у нейрохірургії, ніяких серйозних травм у нього немає. — каже родич одного із загиблих, який бажає лишатися невідомим. — Медики кажуть, він нормально харчується. Хіба може людина їсти з апетитом при серйозних травмах? Затримали водія наступного дня після аварії о 14.00. Аналіз крові на алкоголь у Нефедовича зробили аж у понеділок, бо у лікарів вихідний. Ще невідомо, чию кров вони відправили на експертизу.

У суботу в Кременчуці майже 100 людей зібралися біля місця аварії, аби підтримати родичів загиблих. Із солідарності з ними сигналили авто, що проїжджали повз. Рев клаксонів не вщухав.

Від удару авто "Порш Каєн" (вартість машини 500 тис. грн) тіла пішоходів розірвало на шматки. Міліція зазначає, машина їхала понад 100 км/год. Досвідчені водії кажуть, що людину шматує на швидкості понад 120 км/год. У місті подейкують, ніби після аварії представники компанії "Порш" зняли дані бортового комп"ютера легковика. Він показує швидкість у момент удару 208 км/год.

Родини потерпілих вимагають незалежної експертизи.

— Очевидці стверджують, що тієї ночі водій виходив із розважального закладу "Європа" п"яний. Газувати машиною почав ще з центральної вулиці Леніна, — продовжує родич загиблого.

Правоохоронці підтверджують: водій був у нетверезому стані. Заступник начальника відділення з розслідування ДТП Кременчуцької міліції Надія Горошко каже, що проти водія порушено кримінальну справу. Його звинувачують у скоєнні аварії з особливо тяжкими наслідками. Слідство може тривати до двох місяців. Висновків експертизи ще немає.

— Слідчі провели відтворення дорожньої пригоди, — розповідає Юрій Сулаєв із обласного управління міліції.

У загиблих сиротами залишилися 4-річний хлопчик та 5-річна дівчинка. Нині "порш" стоїть на штрафмайданчику.

Зараз ви читаєте новину «Водієві "порша" міліція висунула звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі