вівторок, 17 червня 2008 17:19

Визначилися з ескізами пам"ятників Гоголю та його героям

Міська рада Миргорода хоче встановити пам"ятник Гоголю, та його  героям неподалік  невеликого штучного озера на території курорту "Миргород". Проти встановлення пам"ятника на цьому місці виступили районна рада та адміністрація. Вони пропонують місце під скульптуру на центральній площі.

3 червня миргородська міська громадська рада затвердила ескізи пам"ятників Миколі Гоголю та героям його творів. На конкурс подали роботи скульптор із Полтави Дмитро Коршунов і дніпропетровець Юрій Павлов. Громадській раді сподобалася скульптура Коршунова. Її запланували поставити біля Миргородської калюжі. 10 червня тут почали облаштовувати сквер. Запланували завершити роботу до цьогорічного Сорочинського ярмарку.

На встановлення скульптурного комплексу в обласний бюджет заклали 500 тис. грн.

Нині біля озера, яке називають Миргородською калюжою на місці встановлення пам"ятника — дошка пошани Миргородської райради.

— Конфлікту через дошку немає, — розповідає голова Миргородської райради Павло Кандиба, 50 років. — Обурює, що між пам"ятником загиблим у Великій Вітчизняній війні та Афганістані, Успенським собором стоятимуть герої Гоголя — свині та пацюки.

Кандиба каже: райрада пропонує поставити пам"ятник на центральній площі. Але мер Олександр Паутов запланував там будівництво торговельного центру. Голова райради зауважує, що рішення міськради в суді не будуть оскаржувати. Воліють, аби останнє слово було за громадою.

Зараз ви читаєте новину «Визначилися з ескізами пам"ятників Гоголю та його героям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі