четвер, 22 травня 2008 21:39

Візерунки на дверях роблять гребінцем

Дизайнер комп"ютерної графіки 33-річний Сергій Назаренко з обласного центру очищає стару фарбу на дверях за допомогою технічного фена.

— Кілька шарів фарби так просто не відчистиш, — каже. — Позичив у кума термофен. За пару годин почистив один бік дверей.

Підносить до дверей інструмент. Він схожий на звичайний фен для волосся. Вмикає. Струмінь гарячого повітря піднімає фарбу. Вона починає пузиритися.

— Тоді беру шпатель і знімаю її. Далі дочищаю наждачним папером, — пояснює Сергій.

Після цього поверхню треба нейтралізувати розчинником для фарб вайтспіритом і знову пофарбувати. Якщо хочете зробити під дерево, треба покрити двері лаком або морилкою.

Термофени коштують від 150 до 600 грн.

На дверях можна зробити візерунок під дерево. Полтавець Олег Іваненко, 37 років, робить це дерев"яним гребінцем, який виготовив сам.

— Узяв шматок фанери шириною 10 сантиметрів. Гострим ножиком зробив на одному краї зубчики, — розповідає. — Потім їх розщепив іще на тонші волокна.

Бере коричневу фарбу. Щіткою наносить на білу поверхню дверей. Потім гребінцем проводить згори донизу — виходять смуги різної ширини.

Зараз ви читаєте новину «Візерунки на дверях роблять гребінцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі