четвер, 14 серпня 2008 17:24

Вівчарка чотири дні просиділа в колодязі

Автор: фото: Олександр МАКСИМЕНКО
  Рятувальники витягли середньоазіатську вівчарку з двометрового колодязя. Пес має нашийник, проте господар за ним до притулку не прийшов
Рятувальники витягли середньоазіатську вівчарку з двометрового колодязя. Пес має нашийник, проте господар за ним до притулку не прийшов

Минулого вівторка в Кременчуці на вул. Миру з колодязя витягли середньоазіатську вівчарку. Собака просидів там чотири дні, вив і гавкав.

Колодязь завглибшки майже 2 м. Люди не могли витягти тварину самотужки, бо отвір перегороджений дротами зв"язку. Місцеві спускали псові їжу на мотузці.

— Люк украли, от тварина і впала. Виймали її близько години. Собака був агресивним. Йому вкололи півтори дози снодійного, після яких мав заснути на 40 хвилин. Але він лише трохи заспокоївся, — розповідає керівник Кременчуцького аварійно-рятувального взводу Валентин Шафорост, 46 років.

Працівник комунального підприємства "Спецсервіс" спустився до собаки, обв"язав його мотузкою і одягнув намордника. Кілька чоловік підняли вівчарку нагору.

Пес був у нашийнику.

— Напередодні до нас і до рятувальників дзвонив чоловік, що назвався господарем. Питав, хто може витягти його собаку з колодязя. Імені свого не сказав, — розказує 54-річний Юрій Сударенко зі "Спецсервісу". — Зараз кобель у нашому притулку. Якщо господар його не забере, віддамо тому, хто забажає. Собака спокійний, контактний. Такого швидко заберуть.

Якщо по пса прийде господар, він має заплатити за утримання тварини у вольєрі. День перебування там коштує 12 грн 53 коп.

Через крадіжку люка рятувальники Кременчука місяць тому 4 год. витягали з колодязя теплотраси дворнягу. Працівники Укртелекому поставили на колодязь новий пластиковий люк.

— Також щомісяця доводиться знімати з дерев одного-двох котів. Вони нявчать і заважають людям. У нас є автовишка, — зауважує Шафорост.

Зараз ви читаєте новину «Вівчарка чотири дні просиділа в колодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі