четвер, 22 січня 2009 16:05

Виставлять картини та особисті речі Саші Путрі

— Ще до народження ми обклеїли кімнату донечки іконами й репродукціями з картин Рєпіна, Сєрова, Куїнджі. У кілька місяців вона ще ледве голівку тримала, а все ті роботи роздивлялася, — згадує член Національної спілки художників України 72-річний Євген Путря з Полтави.

21 січня в Полтавському музеї Панаса Мирного відкрили виставку малюнків його доньки. Захід приурочено 20-й річниці з дня її смерті. Дівчина померла в 11 років від раку крові. Вона залишила понад 2 тис. своїх малюнків. Її роботи демонстрували більш ніж у 50 країнах світу.

— На цій виставці ми представляємо 42 малюнки Сашеньки — на її улюблену індійську тематику, зображення тваринок, космічних об"єктів, — розповідає Євген Путря. — У двох вітринах лежать її нагороди, власний записничок і гіпсові відбитки її ніжки і ручки. Я зробив їх, коли доньці був місяць.

Ім"я Саші Путрі носить дитяча художня галерея в Полтаві. Вона посмертно нагороджена орденом Святого Миколи Чудотворця й золотою медаллю Христа Спасителя.

Невдовзі Путря хоче зробити виставку малюнків зі снів про доньку.

— Вона мені весь час сниться. І я замальовую ті сюжети. Кілька днів тому Сашуня підходить до мене, дивиться прямо у вічі і шепоче: "Якщо ти хочеш закінчити те, що почав, не пий горілку і не їж м"ясо". Довелось послухатися.


Полтава, музей Панаса Мирного, до 28 лютого. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Виставлять картини та особисті речі Саші Путрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі