вівторок, 25 березня 2008 17:48

Вірші депутата і студентки вийшли під однією обкладинкою

21 березня в обласній науковій бібліотеці презентували збірку "Поети полтавської "Просвіти". У ній вірші поетів — членів товариства "Просвіта".

У Полтаві "Просвіта" виникла 1990 року на основі товариства "Рідне слово" — першої на той час демократичної організації. Відтоді її очолює поет і політик Микола Кульчинський. Самого Кульчинського на презентації не було: народний депутат-"нашоукраїнець" знаходився на пленарному засіданні у Верховній Раді. У збірці також є вірші нині покійного літературознавця Петра Ротача, журналістів Лідії Віцені та Ганни Дениско, службовців Михайла Дяченка і Тетяни Алєксандрової. Остання на час укладання книжки була студенткою педуніверситету. Дівчина з російськомовної родини читала сучасних поетів і ходила з просвітянами колядувати. Каже, після цього стався душевний злам:

— Я подумала: все, завтра мені 20 років, починаю говорити виключно українською!

Нині Тетяна очолює просвітянську "молодіжку".

Ганна Дениско, 59 років, розповіла історію про зниклі листи від нареченого. Про це вона написала у вірші "Пошта 70-х".

— Виявилося, що їх перехоплюють і підшивають у папочку, бо він писав там щось політично "неблагонадійне", — розповідає жінка.

Збірка видана на кошти обласного бюджету за сприяння облдержадміністрації. Її не продаватимуть, а передадуть до бібліотек області.

Зараз ви читаєте новину «Вірші депутата і студентки вийшли під однією обкладинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі