вівторок, 20 травня 2008 15:36

Віктор Кучерявий знайшов невідоме земноводне

  Житель Крутого Берега, що під Полтавою, Віктор Кучерявий показує вже дохле земноводне, яке зловив у ставку
Житель Крутого Берега, що під Полтавою, Віктор Кучерявий показує вже дохле земноводне, яке зловив у ставку

13 травня сторож дитячого табору "Старт" 48-річний Віктор Кучерявий із села Крутий Берег Полтавського району гусям у ставку підсакою ловив ряску.

— Всередині підсаки помітив, як щось ворушиться, — розповідає чоловік. — Спочатку подумав, що це риба. Бо в нього тіло, як у в"юна, і голова схожа на сома, тільки без вусів. Потім помітив чотири лапи та незвичайні жовто-коричневі плями на животі. Воно сантиметрів з 15. Показував знайомим та ветеринару, але вони дивувалися і також не знали, що це.

Через два дні земноводне здохло. Воно вже почало розкладатися. Має неприємний запах. Віктор Кучерявий дістає його з півторалітрової банки з водою та кладе на білий конверт, щоб сфотографувати. Після цього одразу ж викидає на траву біля будинку.

У редакції порівнюю вилов Кучерявого із зображеннями тритона звичайного. Вони збігаються.

Тритон звичайний зустрічається в зоні листяних та змішаних лісів і в лісостепу, населяючи невеликі водойми. Живиться різноманітними безхребетними, здебільшого личинками комарів. Зимує на суші під листям, у норах гризунів, забираються у погреби. Тритонів їдять вужі, гадюки, лелеки, чаплі.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Кучерявий знайшов невідоме земноводне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі