пʼятниця, 15 серпня 2008 15:18

Віка Махно згоріла у соломі

7 липня в селі Мареничі Миргородського району в скирті соломи заживо згоріла 3-річна Вікторія Махно.

— Батьки дівчинки Анатолій та Оксана Махно були на роботі, — розповідає сільський голова Анатолій Гапусенко. — Він працює водієм у місцевому сільгосппідприємстві "Зоря-Агро", мати — техробітниця в школі. Дітей — Віку та старшу доньку, яка перейшла в третій клас — лишили на матір Оксани Любов Бесараб. Дівчата гралися на подвір"ї з сусідськими дівчинкою та хлопчиком. Хтось із них узяв сірники та запалив солому.

Гасили пожежу двома пожежними машинами. Коли пожежу загасили, почали шукати найменшу дитину. Спочатку шукали по кущах, бо малі порозбігалися. Думали, вона теж утекла. Сусіди й пожежники обходили все кругом.

Вікторію знайшли її бабуся Любов Федорівна із сусідським хлопчиком.

— Дівчинка лежала біля згорілої скирти соломи, — каже сільський голова. — Мабуть, тікала від вогню, перечепилася та впала. Слідчі при батьках допитували дітей. Та їх же не допитаєш. Батьки в шоці. Бачив у вівторок Анатолія. Каже, хоче добитися, хто винен у смерті Віки.

Жителі Мареничів, працівники школи, сільради, "Зорі-Агро" збирали гроші, аби допомогти родині загиблої.

— Сім"я в них гарна, але не дуже заможна, — каже Анатолій Гапусенко. — Дитячий садок у селі більше десяти років уже не працює.

Зараз ви читаєте новину «Віка Махно згоріла у соломі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі