пʼятниця, 05 вересня 2008 16:46

Відкрили студентську алею зірок

Автор: фото: Марина БОРИСЕНКО
  Студент Полтавського факультету Київського національного університету культури й мистецтв Ігор Мелюхнов торкається своєї іменної зірки. Вона стала першою на щойно відкритій алеї зірок найкращих студентів вузу
Студент Полтавського факультету Київського національного університету культури й мистецтв Ігор Мелюхнов торкається своєї іменної зірки. Вона стала першою на щойно відкритій алеї зірок найкращих студентів вузу

"Приходжу на навчання 1 вересня, а тут мою персональну зірку відкривають, — розказує п"ятикурсник Полтавського факультету Київського національного університету культури й мистецтв Ігор Мелюхнов, 21 рік. — Я не розумів, у чому мої заслуги? Ця алея була для мене несподіванкою. Хоча пройтися червоною доріжкою було класно".

Зірка виготовлена з червоно-чорного граніту. Її замовляли в одній із ритуальних контор міста. На ній у витесаній п"ятикутній зірці — ім"я та прізвище. Поверх — "Студент року-2008". Знизу — "Життєве кредо: "Фортуна благоволит храбрым!"

Студентську алею зірок відкрили на тротуарі по вул. Гоголя, 7 у Полтаві. Перша й поки що єдина зірка — Ігорева. Він навчається за спеціальністю менеджмент міжнародного туризму, староста групи. Цього навчального року отримуватиме премію мера в розмірі майже 300 грн. На зустріч хлопець прийшов у джинсах і білій футболці, сумка — через плече:

— На відкритті був у діловому костюмі. Як годиться. Мене ще напередодні друзі вітали з чимось. І ніхто не казав із чим. Мою кандидатуру на алею запропонувало студентське самоврядування.

Мелюхнов ще ніде не працює.

— Зараз часто ходжу у військкомат. Тепер через заочне навчання мене можуть забрати в армію. Цього року всю нашу групу перевели на заочну форму навчання. Не розумію, чому. Ми ж утретє поспіль займаємо перше місце за успішністю. За навчання платимо чотири тисячі гривень.

— Кращих студентів зірками будемо увічнювати й надалі, — зауважує декан факультету Марина Титаренко. — Також ми щороку переводимо одного-двох студентів на безкоштовну форму навчання до Києва. Там обов"язково надають гуртожиток.

У Полтавському факультеті є п"ять спеціальностей. Навчання платне. Гуртожитку для приїжджих немає.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили студентську алею зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі