четвер, 17 липня 2008 17:04

Від тріщин на ногах на ніч роблять медові компреси

Автор: фото Юлія МІХНО
  Майстер салону краси ”Карін” у Полтаві Юлія Повх робить педикюр клієнтці. Найчастіше у салон звертаються із проблемами нігтя, що вріс
Майстер салону краси ”Карін” у Полтаві Юлія Повх робить педикюр клієнтці. Найчастіше у салон звертаються із проблемами нігтя, що вріс

"Найчастіше в салон звертаються із проблемами нігтя, що вріс, — розповідає Юлія Повх, 26 років. Жінка працює в салоні краси "Карін" по вул. Театральній у Полтаві, неподалік стадіону "Ворскла". Жінка робить клієнтам манікюр, педикюр, нарощує нігті гелем та акрилом. — Ніготь починає вростати, бо люди обрізають на ньому кути. Клієнтів я привчила, щоб перед приходом до мене нігті не стригли. Їх можна тільки підпилювати. Кути мають бути навіть на напівкруглих нігтях".

Найчастіше вростають нігті на великих пальцях ніг. Тоді краще не одягати тісне взуття та із гострими носками. У салоні частину такого нігтя зрізають. У складних випадках та при грибкових хворобах направляють до лікаря.

— До дівчат ходжу раз на три тижні більше року, — каже постійна клієнтка Наталія Личко. Майстри салону роблять їй манікюр та корекцію нарощених нігтів на руках. — Минулого разу мої нігті фарбували в рожевий. Сьогодні попрошу щось яскравіше.

Після розпарювання ніг салонний педикюр починають робити із п"ятки. Натуральними пемзами різної жорсткості чистять стопу. У складних випадках загрубілу шкіру стопи обробляють лезом.

— Удома не слід за раз намагатися пемзою зняти всю загрубілу шкіру. Так можна зняти забагато, — говорить Повх. — Краще її зчищати потроху з інтервалом у кілька днів. Пом"якшують та позбавляють від тріщин компреси з меду на ніч. Щоб нічого не забруднити, зверху одягають пакет та шкарпетку.

Після очищення стопи тонкою паличкою з апельсинового дерева піднімають кутикулу на нігтях та обрізають щипчиками суцільною стрічкою. Якщо кутикулу обрізати шматками, можуть з"явитися задирки.

Цього літа модний червоний та кораловий лак для педикюру

— Щоб нігті мали рівну поверхню та блищали, на них наносять зволожуюче або закріплююче масло й полірують поверхню пилочкою. Її може замінити шматочок замші, — продовжує Юлія Повх.

Після полірування майстер надає нігтю форми скляною пилочкою. Якщо ніготь довгий, обрізає його щипчиками.

— На ногах переважно замовляють квадратну форму нігтя, — говорить майстер. — Цього літа багато жінок просять пофарбувати нігті в червоний або кораловий кольори. Ніколи не виходить із моди французький манікюр — пофарбовані прозорим лаком нігті з білими смужками по краях. Багато хочуть, щоб колір на руках і ногах співпадав, але це не обов"язково. За правилами, на ногах лак має бути темнішим, ніж на руках.

Потім на ногу наносять зволожуючий крем, роблять масаж стопи. Щоб лак краще тримався, залишки крему стирають сухою серветкою та знежирюють рідиною для зняття лаку без ацетону. На кожен ніготь лак наносять трьома мазками, починаючи із середини.

Коштує педикюр від 50 грн залежно від складності роботи без фарбування. Його роблять за годину. За однотонне фарбування віддасте 5 грн. За малюнок беруть ще 5. Спа-педикюр коштує від 70 грн. Його роблять 1,5—2 год. У нього входить обрізання стопи лезом, кутикули, нанесення масел, бальзамів, скрабів. Для пом"якшення стопи, покращення кровообігу та заживання тріщин на неї наносять гарячий парафін. Зверху одягають шкарпетку та тримають 15 хв. Далі роблять масаж до коліна та процедури для педикюру.

Зараз ви читаєте новину «Від тріщин на ногах на ніч роблять медові компреси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі