пʼятниця, 11 травня 2007 07:06

Вибухом газу відірвало руку вагітній жінці

Автор: фото: ГУ МНС області
  Начальник Кременчуцького міськуправління Міністерства з надзвичайних ситуацій Олег Горбенко оглядає руїни  квартири №8 на вулиці 50-річчя Жовтня, 3
Начальник Кременчуцького міськуправління Міністерства з надзвичайних ситуацій Олег Горбенко оглядає руїни квартири №8 на вулиці 50-річчя Жовтня, 3

Увечері 6 травня п"яний господар квартири N7 на вул. 50-річчя Жовтня Юрій Самойлов поставив на газову плиту суп і пішов прилягти. Коли прокинувся й увімкнув на кухні світло, пролунав вибух.

У квартирі на другому поверсі повилітали всі двері, винесло рами на кухні та балконі, зруйнувало спільну стіну з квартирою N8. Вилетіли шибки в дев"яти сусідніх помешканнях та у всіх вікнах під"їзду. На площадці біля квартири стояли 38-річні Андрій Булах і Тетяна Вакуленко, яка шостий місяць виношує дитину. У чоловіка забій таза, тупа травма живота. Жінка отримала відкритий осколковий перелом лівого плеча, рвану рану лівої руки. Наступного дня в лікарні їй ампутували руку. Життю дитини нічого не загрожує.

— Напередодні поприбирала та задрімала на дивані. А якби ходила по прихожій, то вже покійна була б. Вхідні двері вибило з такою силою, що вони відлетіли до вітальні, а потім відскочили назад, — розповідає 66-річна Ольга Шапкіна, яка мешкає на першому поверсі — прямо під квартирою, де стався вибух. — Чую крик із під"їзду: "Вибігайте, газ вибухнув!". Хтось біг в самій білизні. Я схопила якусь сукню. На ґанку в мене ноги взагалі не слухалися, такий був шок! Чула, як ця жінка сказала комусь: "Я залишилася без руки!".

60-річному господареві квартири Юрію Самойлову лише трохи обсмалило волосся на голові та грудях. Коли стався вибух, він третій день був у запої. З чоловіка взяли підписку про невиїзд і відпустили. Порушили кримінальну справу. Його можуть посадити на 3 роки.

— Після свят ми підемо в міліцію скаржитися на сусідів з четвертого поверху, які теж п"ють, — каже Ольга Шапкіна. — Хто зна, що від них чекати.

Спеціальна комісія оглянула будинок. Несучі стіни, перекриття та електро-, газо- й водокомунікації не пошкоджені. Відселяти людей не потрібно. Мер Кременчука Микола Глухов зібрав комунальників на нараду, на якій кожному ЖЕКові доручили відремонтувати одну пошкоджену квартиру. Уже повставляли вибиті вікна й двері.

Зараз ви читаєте новину «Вибухом газу відірвало руку вагітній жінці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі