четвер, 31 липня 2008 18:23

Василь Карабут обгорів на полі

29 липня 84-річний Василь Карабут із села Нова Петрівка Семенівського району палив на полі стерню. Від диму в чоловіка запаморочилося в голові. Він впав у вогонь. Обпалив руки та ноги. У Семенівську райлікарню його привезли у тяжкому стані.

— Чоловік дуже хороший. Так жалко, — каже голова Жовтневої сільської ради 58-річний Микола Сімперович. — Після обіду вийшов за хату солому спалити, яку намолотили. Почало диміти. А серце в дєдушки слабеньке. Отключився та впав на горящий валок соломи.

Сімперович каже, обгорілого Василя на полі знайшла його дружина Поліна. Вона скликала сусідів. Викликали "швидку" з міста Семенівки. Лікарі на полі вкололи чоловікові знеболювальне. Відразу повезли в хірургію.

— На ньому одяг погорів, — згадує сільський голова. — Але майка була не синтетична. Вона лиш трохи потліла. Може, це його хоть чуть урятувало.

Василь Давидович має дорослих дітей — доньку Ніну та сина Василя. Ніна мешкає в Полтаві. Василь у Кременчуці. Того ж дня обоє приїхали до батька в лікарню. На днях чоловіка перевезуть до Кременчуцького опікового центру.

— Поступив він важкий, — розповідає завідувач хірургічним відділенням райлікарні Юрій Дикаленко, 61 рік. — Зараз стан середньої тяжкості. Дідусь почав говорити. Попік руки та ноги. Це приблизно 40 відсотків опіків тіла. Аналізи не дуже хороші. Щойно покращає, переведемо лікуватися в Кременчук.

Дикаленко каже, що чоловік раніше непритомнів. У вогонь він упав із цієї ж причини.

Василь Карабут народився в селі Бурбине Семенівського району. У війну його вивезли на примусові роботи до Німеччини. Коли повернувся, одружився та переїхав до Нової Петрівки. Збудував тут хату. До пенсії працював різноробочим у бурякорадгоспі в селі Богданівці Семенівського району. На пенсії більше 10 років підробляв у місцевому колгоспі "Жовтень".

Зараз ви читаєте новину «Василь Карабут обгорів на полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі