середа, 06 серпня 2008 15:23

Василь Дмитренко помер на Іллі

2 серпня помер 93-річний Василь Дмитренко. Останні десять років чоловік жив у доньки Зіни Романко, 62 роки, в Погребах Глобинського району.

— Помер від старості. Роки взяли своє. Хоча раніше переніс два інфаркти, — переказує донька померлого Зіна. — Без діла не міг сидіти. Як тільки десь когось треба підмінити, знають, що батько не підведе. Був оптимістом, духом не падав. Йому потрібно було постійно з кимось спілкуватися, а з сусідами ладнав сильно. Був уже в солідних літах, але про мене завжди піклувався.

Василь Дмитренко народився на свято Явдохи 14 березня 1915 року в селі Сухорабівка Решетилівського району. Закінчив там семирічку. Навчався на зоотехніка в Полтавському сільськогосподарському інституті. Був на війні. У родини збереглося багато військових нагород. У післявоєнні роки Василь Ілліч працював у Великокринківському районі (тепер Глобинський район. — "ГПУ") зоотехніком на машино-тракторній станції. 1953-го родина переїхала в Козельщину, де Василь Дмитренко був зоотехніком у радгоспі, племінній станції, а потім — у виробничому управлінні району. Двадцять років після пенсії трудився в радгоспі "Козельщинський" диспетчером.

У чоловіка залишилася донька, троє онуків, вісім правнуків. У селі Потічок Решетилівського району живе рідний брат Іван.

Дружина Євгенія померла десять років тому на день народження Василя Ілліча.

Зараз ви читаєте новину «Василь Дмитренко помер на Іллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі