вівторок, 05 серпня 2008 17:46

Вантажівки не можуть розминутися на мосту

Міст через річку Псел при в"їзді до Гадяча збудували понад 45 років тому. Нині споруду закрили через аварійний стан. Поряд поставили тимчасовий міст. Ним їздитимуть протягом двох років, доки не відремонтують старий. Водії нарікають, на новозбудованому неможливо розминутися з великим транспортом.

Старий міст збудували 1963-го. Це єдиний шлях на Полтаву, Лебедин, Охтирку, інші міста в цьому напрямку. Три роки тому звідти впала балка.

— Як бувало їдемо мостом, так і читаю "Отче наш". До того страшно було їхати, — ділиться жителька Гадяча 54-річна Ірина Петрова.

У районному автодорі кажуть, міст будувався на 20 років, а використовували 45. Він не розрахований на такі навантаження.

— Деформувалася конструкція. Габарити не відповідають сучасним вимогам, — пояснює начальник Гадяцького райавтодору Олексій Нечитайло, 57 років.

Старий міст оглянула комісія з Києва. Після її висновку за 250 м почали зводити новий. Ним планують користуватися протягом двох років. Новозбудований завширшки 7 м, завдовжки 70. Довжина старого — 220 м.

Для будівництва тимчасового мосту обрали найвужчу частину річки. Це місце незручне для водіїв автівок.

— Тільки з"їдеш із гори — треба робити два різких повороти, а місця для маневру немає, — додає водій автобуса 33-річний Анатолій. — А якщо дві фури зустрінуться або зимою сніг?

Старий міст потребує заміни всіх несучих балок.

— Три роки тому це коштувало 7–10 мільйонів гривень. Нині утричі дорожче, — говорить Нечитайло.

Грошей на ремонт поки що немає. Це повинні бути державні кошти. Ремонтні роботи не ведуться.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівки не можуть розминутися на мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі