четвер, 26 червня 2008 19:52

Валерій Асадчев відповів на звинувачення Юлії Тимошенко

 

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев, 54 роки, відповів на звинувачення з боку прем"єрки Юлії Тимошенко з приводу високої інфляції по області.

— На селекторних нарадах губернаторів постійно звинувачують у інфляції, — каже Асадчев. — І в попереднього уряду теж була ідея регіональної інфляції. Але такого не буває. Це показник поведінки динаміки економіки. І формуються ці процеси не в регіонах.

Тимошенко звертала увагу на вартість м"яса птиці.

— У нас є два монополісти — "Наша ряба" і "Гаврилівські курчата". Їхня цінова політика формується в центральних офісах у Києві, а не в регіонах, — каже Асадчев. — Про це треба думати і не допускати такого.

У вересні губернатор прогнозує новий виток інфляції:

— Буде проблема з тарифами на житлово-комунальні послуги. Зараз хтось попіднімав їх, хтось — ні. А коли почнеться опалювальний сезон і постане проблема розрахунків, це питання вийде на перший план і впливатиме на інфляцію. Це закони економіки. Просто треба їх розуміти.

Асадчев пояснює, що треба робити довгострокові прогнози.

— При уряді Януковича чотири рази міняли бюджет. Почали рік з одними макроекономічними показниками, а закінчили з іншими. Те ж саме відбувається і зараз. Повинні робити прогноз не тільки для прем"єра, а для всієї економіки. На нього ж орієнтуються люди, заключають угоди, роблять розрахунки в господарській діяльності.

Вихід губернатор бачить у тому, щоб не звинувачувати одне одного, а правильно навчитися виміряти всі показники, у яких реально перебуватиме економіка країни.

Полтавський астролог Віталій Верещагін прогнозує відставку Юлії Тимошенко на початку липня.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Асадчев відповів на звинувачення Юлії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі