четвер, 03 січня 2008 18:36

Валерій Асадчев у Трубайцях смажив яєшню з салом

 

Перед Новим роком у селі Трубайці Хорольського району провели газ. 1050 жителів чекали на нього чотири роки.

Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, 54 роки, заходить перевірити газопостачання до хати місцевої жительки Любові Миколенко, 42 роки. Господиня ставить на плиту сковорідку, кидає в неї нарізане сало. Асадчев, повернувшись обличчям до фотокамер, розбиває яйця.

Страву знімають з плити. Куштують яєшню з хлібом, запивають шампанським.

— Готували в нашій хаті, бо в нас усі роботи по проведенню газу вже завершилися, — пояснює Любов Володимирівна.

Трубайці були останнім негазифікованим великим селом Хорольського району. Газ подали лише в 22 оселі. З кожного двору збирали на газифікацію по 2,5 тис. грн. Незабаром газ з"явиться у решти жителів.

— У нас дуже довго все робилося, — каже сільський голова Трубайців Валентина Сушко, 50 років. — Бо в селі з одного боку річка Хорол, з іншого — болото. Довелося прокладати найскладніший газопровід — підводний.

На будівництво підводного газопроводу з держбюджету витратили 850 тис. грн. Проклали майже 8 км труб.

— У 2008-му нашим першим об"єктом по газифікації є село Світлогірське Кобеляцького району, — розповідає губернатор. — Найбільшу увагу приділимо Семенівському та Кременчуцькому районам. У цьому плані вони найбільш проблемні.

На Полтавщині газифіковано 70% населених пунктів. Це майже вдвічі більше за середній показник по Україні.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Асадчев у Трубайцях смажив яєшню з салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі