пʼятниця, 17 серпня 2007 07:05

Валерій Асадчев піднімався на Голгофу

Автор: фото з сімейного альбому Матковських
  Мер Полтави Андрій Матковський із дружиною Вікторією та дворічним сином Михайликом у Ялтинському зоопарку. У липні цього року Матковські їздили в Крим на власній машині
Мер Полтави Андрій Матковський із дружиною Вікторією та дворічним сином Михайликом у Ялтинському зоопарку. У липні цього року Матковські їздили в Крим на власній машині

Губернатор Полтавщини 54-річний Валерій Асадчев цього літа відпустки не мав. "Відбудемо вибори, тоді, може, кудись поїду, — каже. — Вражень вистачило й від зимового відпочинку".

Цього року на Різдво Асадчев із дружиною Валентиною їздили до Єрусалима.

— Хтось усе життя мріє побувати в Парижі. А коли людині вже за п"ятдесят — її тягне до святих місць, — зізнається Валерій Михайлович. — Ми півтори години стояли в черзі, щоб потрапити до печери, де в яслах народився Ісус Христос. Піднімалися на Голгофу, побували в Гетсиманському саду. На камені, куди після розп"яття поклали тіло Христа, я посвятив свій хрестик.

У Вифлеємі губернатор придбав ікону з зображенням Божої Матері. Подарував її Успенському собору в Полтаві. Така коштує близько 1,2 тис. грн. В єрусалимському храмі Різдва Христового Асадчеви разом із паломниками з Івано-Франківська співали колядок.

— У готелі ми влаштували цілий різдвяний концерт, — сміється Асадчев. — Там були й словаки, й поляки, й чехи, й росіяни. Але ні в кого, крім українців, немає таких обрядових пісень.

У липні мер Полтави 43-річний Андрій Матковський разом із сім"єю два тижні провів у Криму.

Перші дні відсипався в пансіонаті. 7 липня в ресторані на набережній Алушти відсвяткував свій день народження.

— Я об"їздив практично всю Європу. Але постійно тягне в Крим, — розповідає мер. — Одного вечора після ситної вечері в пансіонаті ми в магазині на набережній накупили чебуреків. Продавці думали, що нас погано годують. А я просто пригадав дитинство з запахом моря та чебуреків. З моїм дворічним сином Михайликом зараз далеко їздити не можемо. Він і моря навіть на руках у мене спершу боявся. А під кінець сам залюбки забігав у воду.

Хоча на поїздку до Єгипту, каже мер, витратили б удвічі менше грошей. І сервіс у Криму не найкращий.

— У вартість путівки входить лише сніданок і вечеря. А щоб пообідати, треба було поїздити по місту, — скаржиться. — А прибиральниці в будь-який момент могли попросити з номера.

Народна артистка Слобожанщини 39-річна Наталія Май із доньками 12-річною Стасею та Олесею, 13 років, цього літа кілька разів виїжджали до Ворскли в Новосанжарському районі.

— Ми — трудоголіки. Найбільше любимо відпочивати на Сорочинському ярмарку. Уже вісім років поспіль живемо в наметі з першого до останнього ярмаркового дня, — розповідає Май. — Прокидаємося вранці, а якась хор-ланка у вишиваних сорочках уже розспівується. Просто душа радіє.

У жовтні Маї планують поїхати до друзів у Яремчу.

— І відпочинемо, і дамо кілька концертів. Там дуже люблять наші пісні. Особливо "Мамину сорочку".

У багаторазового чемпіона України з волейболу 31-річного майстра спорту Сергія Котьмана зараз канікули. Наприкінці травня він повернувся з чемпіонату Туреччини з волейболу.

— В Україні краще — усе рідніше. За дев"ять місяців мені набридло їздити по горах. Мрію, щоб у Полтаві була своя волейбольна команда, — каже Сергій. — А турки мені сподобалися. Якось у мене не було лір, лише долари. А обмінний пункт не працював. Так мене в борг нагодували в кафе. Там спокійно будь-де можна залишити речі й потім по них повернутися.

Цього літа Котьман із друзями та родиною був у Гурзуфі та Чорноморську. Нещодавно придбав для сина маленького собаку тер"єра.

— Приїде з табору під Скадовськом — буде сюрприз, — радіє Сергій.

23-річна ведуча молодіжних телепередач "Мариманія" та "Квадрат-У" Юлія Семковська у липні торік вийшла заміж. Разом із чоловіком Дмитром, 24 роки, у весільну подорож поїхала до Туреччини.

— А ось у квітні чоловік подарував мені путівку до Єгипту, — розповідає Юля. — Я вперше плавала з аквалангом у Червоному морі, годувала хлібом гігантських морен. І в Єгипті, і в Туреччині почуваєш себе королевою. А в Криму ти — ніхто.

Пам"ятаю два роки тому в кафе в Алушті замовила морозиво з гарною назвою "Асорті" за 15 гривень. Офіціантка дістає з холодильника морозиво й вичавлює його з вафельного стаканчика у вазочку. Зверху кладе два кружальця банана. Ось і все "Асорті".

Зараз ви читаєте новину «Валерій Асадчев піднімався на Голгофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі