четвер, 24 липня 2008 18:38

Вадим Яковенко намалював талісман збірної України

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Полтавець Вадим Яковенко показує лелек, яких намалював для Олімпійської збірної України. За це йому дали путівку в музей ”Кока-коли” в Атланті, США. Відвідав його торік навесні
Полтавець Вадим Яковенко показує лелек, яких намалював для Олімпійської збірної України. За це йому дали путівку в музей ”Кока-коли” в Атланті, США. Відвідав його торік навесні

27 липня о 20.00 на майдані Незалежності в Києві урочисто проводжатимуть національну збірну на Олімпіаду-2008 до Китаю. Разом зі спортсменами в колоні йтимуть люди, переодягнуті лелеками. Ці птахи є символами збірної.

Автор емблеми української збірної — 29-річний полтавець Вадим Яковенко. Торік навесні він переміг у конкурсі "Намалюй талісман олімпійської збірної України". Чоловік зобразив двох чорногузів — "хлопчика" й "дівчинку" в синіх картузах із гербом України, із розправленими крилами та лавровими вінками на шиї. Права на емблему він передав Національному олімпійському комітету.

— Розробили календар з емблемою лелечат та м"які іграшки у формі цих птахів, — розповідає 23-річна Юлія Горбачова із Національного олімпійського комітету.

Іграшкових лелек заввишки 20 см упакували в коробки із зображенням калини та кольорів державного прапора. Їх дадуть кожному українському вболівальникові, який поїде до Пекіна.

— Великих лелек подарували президентові Міжнародного олімпійського комітету Жаку Роґґе у штаб-квартирі у швейцарському місті Лозанна. Він був у захваті, — каже Горбачова. — А 11 серпня в Пекіні буде день України. Роздаватимемо іграшки спортсменам з інших країн.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Яковенко намалював талісман збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі