понеділок, 04 лютого 2008 17:48

В Полтаві народилася перша трійня цьогоріч

У ніч на 20 січня в обласній лікарні Полтави жителька Котельви Світлана Переяславець, 32 роки, народила двох хлопчиків і дівчинку. Це перша трійня, яка з"явилася на світ цьогоріч. На дітей Світлана має отримати відповідно 12, 25 і 50 тис. грн. Виплачуватимуть суми протягом одного, двох і трьох років.

Відомо, що немовлята народилися після штучного запліднення.

— Діти дуже маленькі. Їм проводять вентиляцію легень. Найменшу вагу при народженні мав Тарас — 760 грамів. У Назара — кілограм 320, а в Софійки — кілограм 380 грамів, — розповідає заступник начальника обласного управління охорони здоров"я Ігор Пирогов.

Малюки перебувають у відділенні інтенсивної терапії та реанімації новонароджених. Світлану вже виписали. Вона живе у родичів у Полтаві і постійно провідує дітей.

— Софія почувається найкраще. Минулого вівторка ввечері вона почала дихати самостійно, — говорить головний лікар дитячої обласної лікарні Наталія Кінах. — Назарові краще, він на допоміжній вентиляції. Тарас найтяжчий, його життя залежить від апарату вентиляції легень.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві народилася перша трійня цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі