пʼятниця, 27 квітня 2007 07:04

В інтернатах встановлюють тренажери

При Зіньківському хлопчачому та Новосанжарському дівчачому будинках-інтернатах створять соціально-медичні відділення реабілітації. На це з обласного бюджету виділили 200 тис. гривень.

— Із травня розпочнуться ремонтні роботи, а в червні відділення вже запрацюють. У фонди соцзахисту інвалідів ми подали заявки на безкоштовне придбання обладнання, — розповідає начальник обласного управління праці та соцзахисту населення Людмила Корнієнко.

Завдання реабілітаційних центрів — навчити дітей із фізичними вадами давати собі раду за стінами інтернату.

— Їх вчитимуть обслуговувати самих себе, — каже директор Зіньківського будинку-інтернату Олексій Синяговський, 60 років. — У нас є сухий басейн із м"якими кульками, бігова доріжка, тренажери. Діти можуть займатися водними процедурами та користуватися масажним кріслом.

При Зіньківському інтернаті також мають відкрити відділення для 30–32 дорослих інвалідів-чоловіків. Їм бракує місць у "дорослих" закладах для людей із фізичними вадами.

Зараз ви читаєте новину «В інтернатах встановлюють тренажери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі