Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 17:08

В аптеках уночі найчастіше беруть молочні суміші й презервативи

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Фармацевт аптеки ”Мед-сервіс” у Полтаві Микола Веренич: ”Жінки масово беруть засоби для схуднення. Скоро почнеться бум на засоби проти комарів, загару та грибків на ногах”
Фармацевт аптеки ”Мед-сервіс” у Полтаві Микола Веренич: ”Жінки масово беруть засоби для схуднення. Скоро почнеться бум на засоби проти комарів, загару та грибків на ногах”

"Навесні в аптеках найбільше купують препарати проти алергії", — каже 44-річний фармацевт Микола Веренич з аптеки "Мед-сервіс" у Полтаві. Від цвітіння дерев на шкірі в людей з"являється висип, схожий на кропивницю чи дерматит, свербіж і почервоніння повік, сльозотеча, чхання.

Від чого виникає алергія?

— Її викликає пилок від цвітіння дерев. Багато людей так реагують на тополиний пух. А влітку й до самих морозів ще й амброзія цвістиме. Нас нею у 1960 роках американці нагородили. До того ми не знали, що це таке.

Які ліки застосовують при алергії?

— Це краплі для носа та очей, спреї, гелі. Найчастіше беруть "Віброцил", "Санорин-аналергін", "Кромофарм".

Від чого ще лікуються весною?

— Молодь приходить по вітаміни — "Дуовіт", "Вітрум", "Берокка". Жінки масово беруть засоби для схуднення: біодобавки, фіточаї, хімічні препарати — "Лей де", "Ідеальна вага"; кошачий кіготь. Скоро почнеться бум на засоби проти комарів, загару та грибків на ногах.

А що завжди користується попитом?

— Найбільше купують антибіотики та препарати проти розладів шлунково-кишкового тракту. Постійно приходять по ферменти — мезим, ензим, фестал. Вони допомагають травленню, розщеплюють жири й вуглеводи. А лінекс та біфіформ покращують мікрофлору кишківника.

По що приходять у нічний час?

— Молоді батьки вночі купують молочні суміші для дітей — "Нан" та "Нестожен". Видно, вдень зайняті на роботі. Молодь бере презервативи та препарати проти сп"яніння. Біля аптеки багато барів та кафе. Понапиваються — і до нас по "Антипохмелін", "Алькаприм". Часто просять "Антиполіцай" чи "Петруху", щоб із рота пахло петрушкою, якщо раптом зупинить міліція.

Зараз ви читаєте новину «В аптеках уночі найчастіше беруть молочні суміші й презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути