четвер, 05 лютого 2009 20:01

Усі будемо торгувати

 

Зустріла похмурого колегу. Каже, куди не поткнись, кругом кислі пики. Всі тільки й думають про кризу, переживають, що можуть звільнити, не виплатити зарплату. А її справді бюджетникам виплатили лише частину.

Ліки в аптеках подорожчали вдвічі. Моя свекруха страждає на гіпертонію. Днями купувала ліки, що знижують тиск. Від нової ціни він у неї ще більше підскочив.

Дедалі частіше люди через неможливість заплатити кредит зважуються на злочини. У Полтаві затримали чоловіка, який упродовж січня викрав 20 гальмівних котушок із ліфтів. Каже, мати хворіє і треба платити за кредитами. Коли звернувся до банку і пояснив, що має матеріальні труднощі, там сказали: "Немає грошей — іди кради". Він так і зробив.

Магазини розпродують речі з шаленими знижками. Цікаво, скільки ж вони накручували? На базарі одна продавщиця жалілася іншій: "Нікому мої кофточки і на фіґ не нада".

"Немає грошей — іди кради". Він так і зробив

Проте не все так погано. Мер Андрій Матковський пообіцяв, що в Полтаві створять сім тисяч робочих місць у торговельних центрах і готелях.

І справді, у Венеції склодуви скорочують виробництво сувенірів і посуду, бо туристів із Європи та Америки поменшало. Вони всі приїдуть до нас відзначати 300-річчя Полтавської битви. Тож готелі будуть переповнені. У цій ситуації просто необхідні нові торговельні центри і ще один ринок. Міський голова каже, на ньому працюватимуть люди, яких звільняють із підприємств. Усі підемо торгувати. Тільки хто ж буде виробляти, і за що купувати?

Зараз ви читаєте новину «Усі будемо торгувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі