четвер, 28 серпня 2008 15:51

Юрій Колодько витяг із вогню кішку Соню

Автор: фото: Світлана НАТАЛЕНКО
  Заступник начальника Октябрського райвідділу МНС Полтави Юрій Колодько тримає врятовану від вогню білу кішку Соню. Від води та кіптяви вона стала брудною
Заступник начальника Октябрського райвідділу МНС Полтави Юрій Колодько тримає врятовану від вогню білу кішку Соню. Від води та кіптяви вона стала брудною

"Після того, як загасили вогонь, увійшли в будівлю. Під столом нявчало кошеня. Воно має білу шерсть. А від води й кіптяви було брудне. Я був у рукавицях. Узяв його й виніс на вулицю. Там сидів кіт. Він дивом урятувався. Вони обнюхали одне одного", — 25-річний заступник начальника Октябрського райвідділу Міністерства з надзвичайних ситуацій Полтави Юрій Колодько розповідає про пожежу.

Вона сталася в неділю о 20.30 у приміщенні товариства "Полтаваторгінвест" у районі Центрального ринку по вул. Новобазарній у Полтаві. Причину загорання з"ясовують.

У приміщенні готували їжу. Вогонь знищив продукти харчування, пошкодив рами вікон, дерев"яні конструкції даху.

— Урятовану кішку звати Соня, — каже посудомийниця Катерина Брежак. — Їй 1,5 року. Від народження вона — каліка. Нещодавно забрали з лікарні. У неї було невдале кєсоросіченіє. І тут ця пожежа.

Показує місце, де сталася пожежа. Це одноповерхова добудова до приміщення. Тут досі немає вікон. Працівники прибирають у кімнатах. До Катерини Брежак підходить брудна кішка Маша білого кольору. Жінка гладить її і впускає до приміщення. Каже, там вона ловить мишей.

— Її дружка звати Косой, — продовжує. — Крім них, у нас живуть ще 17 котів, собака Садам і дві курки — Даша й Маша. Короче, Харківський зоопарк отдихає.

Також 24 серпня після шостої вечора на вул. Кондратенка в Полтаві поблизу залізничної станції Полтава-Київська працівники МНС врятували ще одного кота. Його знайшли в кімнаті квартири на підвіконні. У сусідній кімнаті на дивані згоріла господиня оселі 50-річна Зінаїда Дємєнтьєва. У неї залишилися двоє синів. Чоловік у цей час був у відрядженні. Пожежа виникла через загорання будматеріалів. Родина нещодавно почала робити ремонт. Гасити пожежу було важко через вузький прохід до житла. А броньовані двері довелося виламувати спецобладнанням.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Колодько витяг із вогню кішку Соню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі