пʼятниця, 10 жовтня 2008 17:19

Уляна Даценко отруїлася чадним газом

8 жовтня в селі Рудка Гребінківського району у власній хаті отруїлася чадним газом 89-річна Уляна Даценко.

— У неї загорілася хата, — розказує сільський голова Михайло Шостак. — Вони з донькою Марією Трохименко жили в одному дворі, але в різних будинках. Марія забирала її до себе. А як потепліло, Уляна Прокопівна сказала, що піде у свою хату жити. Жінка стара вже була, страждала на склероз. Тому донька щоранку заходила провідати, подивитися чи все в порядку. Бо часто траплялося, що поки вона порається на городі, мати вийде і піде по селу. Тоді бігає, шукає її.

Уляна Даценко на ніч закривалася зсередини. Донька пропонувала зачиняти її знадвору, але жінка відмовилася.

— У середу вранці Марія пішла провідати матір, — веде далі голова. — Постукала, а та не відчиняє. Тоді принюхалася — пахне горілим. Покликала сусідів, ті викликали пожежників. Вибили двері. А звідти валить дим. Поки притушили і знайшли бабу, вона була вже мертва. Приїжджали слідчі, будуть встановлювати причину виникнення пожежі.

Уляна Даценко все життя прожила в Рудці. Чоловік пішов на війну й загинув. Єдину доньку Марію жінка виховувала сама. Заміж більше не виходила. Працювала у колгоспі ім. Чапаєва на різних роботах.

— Трудяга велика була, — каже Михайло Шостак.

Онуки 40-річний Володимир і Валентина, 35 років, живуть у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Уляна Даценко отруїлася чадним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі