середа, 13 лютого 2008 17:07

"Укрнафта" відмовилась фінансувати "швидку" на Полтавщині

Петрівсько-Роменська сільрада Гадяцького району до 1 березня має знайти кошти для фінансування бригади "швидкої". Раніше, 13 років поспіль, лікарі виїздили за гроші компанії "Укрнафта". Вона має свої газові свердловини в районі. Плату за "швидку" виділяла як допомогу.

— 27 грудня нам надійшов лист від Полтавського нафтогазовидобувного управління про відмову в фінансуванні та передачу машини "швидкої" на наш баланс, — розповідає сільський голова Петрівки-Роменської Микола Михайлов, 57 років. — А ми самі існуємо за рахунок дотацій із держбюджету.

Бригада з Петрівсько-Роменської лікарні обслуговувала близько 10 тис. людей із шести сіл району. Торік вона виїздила за викликами 2,7 тис. разів.

— У нашому районі працює дві бригади "швидкої". Одна обслуговує міське населення, інша — сільське. Фінансуються із районного бюджету. Влада обіцяла виділити кошти й на третю, — каже головний лікар Гадяцької районної лікарні Тамара Сизоненко. — Тільки тепер їй доведеться їздити в Петрівку-Роменську з Гадяча, за 20 кілометрів.

На утримання однієї бригади "швидкої" треба до 180 тис. грн на рік. Цього року з районного бюджету виділили 150 тис. грн на придбання трьох автомобілів "нива" для сільських амбулаторій.

Зараз ви читаєте новину «"Укрнафта" відмовилась фінансувати "швидку" на Полтавщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі