пʼятниця, 31 серпня 2007 07:07

Учні першого класу сидітимуть за одномісними партами

За нові одномісні парти сядуть 2,4 тис. першокласників Полтави.

— Одномісні парти легше відрегулювати за зростом дитини та попередити сколіоз, — каже заступник начальника міського управління освіти Людмила Акініна.

До полтавської школи N19 цього року прийде 82 першокласники. Для них надійшло 70 нових парт.

— Коли робили замовлення, думали, що вистачить. Торік у нас було шістдесят першокласників, — розповідає директор школи Катерина Манько, 55 років. — А тепер проситимемо в управління освіти, щоб добавили.

По 35 нових парт поставили у два класи. У третьому поки що сидітимуть за старими. Вони не мають полички для зберігання підручників.

— Нові парти кращі, — вважає заступник директора школи Ніна Горяєва, 40 років. — Списувати буде важче. Кожен учень матиме окреме робоче місце, зможе розкласти свої речі. А то соваються, заважають одне одному. Особливо, коли один із дітей шульга.

На закупівлю парт з міського бюджету виділили 770 тис. грн.

Кожному першокласнику Полтави в День знань міськрада безплатно вручить по портфелеві з канцтоварами, букварем та солодощами. Таку акцію проводять уже кілька років поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Учні першого класу сидітимуть за одномісними партами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі