четвер, 28 серпня 2008 15:52

Учителька виграла гроші на відкриття табору

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Школярка Настя Кійко з міста Гадяч під час змагань ”Веселі старти” в місцевому таборі ”Літня інтеграція” тягне Едуарда Плющика в покривалі
Школярка Настя Кійко з міста Гадяч під час змагань ”Веселі старти” в місцевому таборі ”Літня інтеграція” тягне Едуарда Плющика в покривалі

18–22 серпня в Гадяцькій спеціалізованій школі N4 працював табір "Літня інтеграція". У ньому відпочивали по 10 здорових дітей і дітей з обмеженими можливостями зі шкіл міста.

Гроші на відкриття табору виграла вчитель англійської мови цього закладу Руслана Шаманська, 29 років.

— Розписала кошторис на харчування, канцтовари, фотодрук, придбання спортінвентарю, проведення тренінгів, призи. Представила його на розгляд дитячій козацькій організації "Крок" у Полтаві. Вона виділила 1,5 тисячі гривень, решту знайшли на місці, — розповідає Руслана Шаманська.

Табір працював п"ять днів із десятої ранку до третьої дня. У програмі були психологічні тренінги: "Дискримінація в нашому житті", "Основи успішного спілкування", щоденні заняття на комп"ютерах, розважальні заходи, пов"язані з англійською мовою, спортивні ігри, змагання "Веселі старти". Проводили майстер-клас ліплення з глини, інтелектуальну гру "Що? Де? Коли?". Під час екскурсії до села Веприк Гадяцького району діти відвідали місцевий краєзнавчий музей та ліцей, оглянули пам"ятний знак на честь битви зі шведами в Полтавській битві 1709 року.

— П"ять із цих діток навчаються вдома. Для них необхідне спілкування з однолітками, важливо позбутися комплексів, знайти нових друзів, — каже Шаманська.

Торік ініціативна група школи виграла міні-грант для проекту "Сегрегація сміття в нашій школі".

— Намагалися змінити ставлення учнів до утилізації сміття. У школі поставили ящики для відходів з паперу, пластику, харчових тощо, — пояснює вчителька.

Зараз ви читаєте новину «Учителька виграла гроші на відкриття табору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі