вівторок, 01 липня 2008 18:44

Учасникам змагань роздали по 50 гривень

Автор: фото: Юлія МІХНО
  Учасники змагань з веслування готуються до запливів на полтавській веслувальній базі ”Олімпійські надії”. Жоден із них не перекинувся у воду на своєму плавзасобі
Учасники змагань з веслування готуються до запливів на полтавській веслувальній базі ”Олімпійські надії”. Жоден із них не перекинувся у воду на своєму плавзасобі

У п"ятницю на базі обласної дитячо-юнацької спортшколи "Олімпійські надії" в Полтаві пройшов міський турнір із веслування на байдарках і каное. Змагалися за призи Олександра Мамая, директора сільськогосподарської фірми ТОВ "Інтер-Агро". Близько двох років тому він балотувався в мери.

Перед змаганнями 68 дітей вишикувалися на березі Ворскли. Найстаршим із них по 16 років. Двом наймолодшим дівчаткам — по 9.

— Я займався веслуванням років 30 тому. Протягом п"яти років. Тому цей спорт для мене рідний, — говорить Мамай. Кожному учасникові дає конверти з 50 грн. Це для стимулу, щоб ви краще старалися. За призові місця також будуть нагороди.

Першими стартують байдарочники. За ними пливуть каноїсти. На швидкість долають дистанції 200, 500, 1 тис. та 5 тис. м. Біля буйків на моторному човні плаває тренер-викладач Володимир Сазонов.

— Руку виправ, тримай рівно спину, — кричить він одному з найсильніших каноїстів області 14-річному Володимирові Шевченку. — В ідеалі починати займатися цим спортом потрібно з 12 років. Коли батьки до мене на тренування приводять своїх дітей, одразу питаю, що вони хочуть від цього: щоб дитина працювала на результат чи заради здоров"я. Виходячи з цього, починаю роботу. Але якщо в самої дитини нема бажання — з неї нічого не вийде. У каноїстів більш розвинена спина, ноги, прес. У байдарочників спина, "крила", косі м"язи живота.

За перше місце 24 учасникам Мамай дає по 150 грн, за друге 24 — по 100 грн, за третє стільки ж дітей отримують по 50 грн.

— Гроші поки що відкладу. На що витратити, вирішу потім, — каже шестиразовий чемпіон України з веслування на каное Володимир Шевченко. На змаганнях хлопець посів перше місце. — Зараз виконую нормативи кандидата в майстри спорту, але за віком розряд мені ще не дають.

Хлопець навчається в 10 класі школи N2 в Полтаві. Веслуванням займається з 10 років.

— На всі змагання надягаю щасливий одяг: чорні велосипедки, зелену майку та чорну пов"язку на голову. На базі знаходжуся з ранку до вечора. Тренуюся двічі на день по півтори години. На каное плаваю, поки річка не замерзне, розповідає Володимир. — Якось через виснаження після фінішу на чемпіонаті України мене до тями приводили нашатирем.

У Полтаві є дві спортивні школи, де займаються веслуванням: база обласної ДЮСШ "Олімпійські надії" та Полтавська ДЮСШ з веслування на байдарках і каное. Вони розташовані поряд на березі Ворскли, в районі Климівки. Навчання безкоштовне.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам змагань роздали по 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі