середа, 11 червня 2008 18:27

У Юріївській каплиці правитимуть українською

У Кобеляках 3 червня єпископ Полтавсько-Кременчуцької єпархії Української православної церкви Київського патріархату Федір у недобудованій каплиці Святого Юрія провів богослужіння та освятив арку, на якій згодом встановлять баню.

Це перша церква Київського патріархату в райцентрі. Уже звели стіни. Протягом місяця планують звести чотири арки.

— До осені встановимо купола. У вересні цього року, як дасть Бог, двері церкви відкриються для парафіян, — каже митрофорний протоієрей благочинний Кобеляцького району Дмитро Кулічковський. Він — настоятель церкви в селі Марківка. Правитиме і в новій церкві. — Богослужіння проводитиметься українською мовою.

Будівництво ведуть із вересня 2006-го в парку Хмельницького.

— А починалося все з 16 гривень, — згадує священик. — Із Божого благословення я зрозумів, що церква повинна будуватися лише на цьому місці, в парку імені Богдана Хмельницького. Люди самі приходять, жертвують гроші, допомагають хто чим може. Звісно, не обійшлося в цій добрій справі й без меценатів. Благодійників патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив орденами.

Зараз ви читаєте новину «У Юріївській каплиці правитимуть українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі