пʼятниця, 25 липня 2008 16:21

У Тарасівці згоріло півполя ячменю

У четвер на двох полях області сталися пожежі. Близько другої ночі загорілося хлібне поле в селі Кротенки Полтавського району — вигорів гектар. А о другій дня спалахнуло поле з ячменем у селі Тарасівка Гребінківського району.

— Спершу зайнялася стерня на ділянці в 40 гектарів у селі Крячківка Пирятинського району — за метр від поля із зерном. Та управляючий вчасно побачив. Він їхав до робітників, що скиртували сіно неподалік. Сам почав гасити піджаком, тоді покликав на допомогу скиртувальників. У них був трактор із водою — разом врятували, — розповідає голова правління товариства "Повстин" у Пирятинському районі Григорій Вернигора, 41 рік. Сільгосппідприємство орендує землі в кількох селах. — А через дві години загорівся в трьох місцях ячмінь у Тарасівці Гребінківського району.

Коли Вернигора приїхав у Тарасівку, горіло півполя. Вогонь знищив 200 га ячменю.

— Здається, хтось просто хотів відволікти нашу увагу і спершу підпалив невеличке поле в Крячківці, — припускає Вернигора. — Видно, тут орудує одна й та ж людина. Два роки тому в сусідньому селі Малютинці через кожен тиждень щось горіло — сільрада, клуб, сінник у голови сільради, свинарник після реконструкції. Він прослужив півроку, саме поросятка пішли... Вогонь забрав приблизно 40 свиней, а ще 30 дорізали через значні опіки.

За обома випадками ведуть слідство. Нині з"ясовують причини пожеж і підраховують збитки.

Зараз ви читаєте новину «У Тарасівці згоріло півполя ячменю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі