четвер, 13 листопада 2008 17:22

У світі гаснуть печі, зупиняються конвеєри, вимикаються верстати, засихає косметика

У світі гаснуть печі, зупиняються конвеєри, вимикаються верстати, засихає косметика

Опоненти уряду стверджують, ніби загострення економічної ситуації в Україні є наслідком помилок чинного Кабінету міністрів, а економічна ситуація в світі — цілком спокійна. Нібито тільки в нашій державі людей відправляють у безоплатні відпустки, або й узагалі скорочують. У решті країн світу такого буцімто немає. Факти, наведені в даному матеріалі, оприлюднені в газетах та інформаційних новинах, спростовують це. Увесь світ потерпає від кризи не менше, а почасти й більше, ніж Україна.

Корпорація "Тойота" зазнає втрат від падіння споживчого попиту в США та країнах Європи. Скорочуються обсяги продажів компанії, наприклад, на ринку США продажі впали на 32% порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

Ще одна автомобільна компанія, "Дженерал моторз" у жовтні скоротила виробництво транспортних засобів у Європі та має намір і надалі закривати своє виробництво в Лутоні (Великобританія). "Форд" із початку жовтня розпочав 17-денне закриття виробництва на своїй фабриці в Саутгемптоні (Великобританія), де він виробляє автомобілі марки Transit. "Опель" в Іспанії зупинив своє виробництво на два тижні в жовтні та планує зробити це також у Польщі, Швеції та Бельгії. Італійський "Фіат" і французький "Рено" скоріше за все також закриють деякі виробничі потужності.

У Великобританії кількість компаній у стані ліквідації в другому кварталі зросла до 3689 (або на 16%), що є найвищим показником за останні п"ять років. Будівельники прогнозують, що кількість зведених будинків 2008 року в Англії та Вельсі буде найнижчою із 1924-го.

У Латвії вимушено згортають діяльність деревообробні підприємства. Керівництво однієї із найбільших таких компаній країни Vikars un Ko, оборот якої 2007 року досяг 21,498 млн латів, прийняло рішення про припинення діяльності. Нині розглядається можливість повної ліквідації підприємства, що працювало в основному на країни Євросоюзу. Шведський холдинг Swedwood зупинив виробництво плит із масиву сосни в Інчукалнсе, які він постачав компанії IKEA. Під скорочення підпали 387 осіб.

Увесь світ потерпає від кризи

Найбільша сталеливарна компанія світу "Арселорміттал" на 30% скорочує виробництво сталі на своїх європейських заводах. Ряд їх вимушені скоротити виробництво через відсутність замовлень на тлі фінансової кризи. Почалися проблеми зі збутом продукції в підприємств, які виробляють сировину для автомобільної промисловості. Причиною цього стало скорочення виробництва на заводах найбільших замовників "Арселорміттал" — автомобільних концернів "Рено", "Пежо" та "Сітроєн". Усього в Західній Європі найближчим часом буде закрито 13 плавильних цехів "Арселору", якому в Україні належить "Криворіжсталь".

Один із лідерів у виробництві косметики — французька компанія "Лореаль" оголосила про закриття двох заводів — у Великобританії та Монако.

Рівень безробіття в США у вересні став найвищим за останні п"ять років — 6,1%.

Компанія із виробництва побутової техніки "Вірпул" оголосила про плани на скорочення 5 тис. робочих місць до кінця 2009 року через падіння споживчого попиту в США.

Рівень безробіття в Японії досяг дворічного максимуму в 4,2%.

У виробничому секторі та сфері послуг єврозони спад спостерігається вже четвертий місяць поспіль, рівень безробіття досяг річного піку. У всіх секторах відзначається різке зростання звільнень: цього року в 15 державах єврозони робочі місця втратили вже понад 600 тис. людей. Далі кількість безробітних зростатиме.

Рівень безробіття у Франції, який скорочувався із 2004 року, почав зростати та на кінець року може перейти позначку в 2 млн осіб.

Якщо польська економіка сильно вповільнить темпи розвитку, а польські заробітчани масово почнуть повертатися додому в зв"язку зі скороченням ділової активності в країнах працевлаштування, наступного року число безробітних може зрости на 500 тис. людей, прогнозують аналітики.

Зараз ви читаєте новину «У світі гаснуть печі, зупиняються конвеєри, вимикаються верстати, засихає косметика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі