вівторок, 16 жовтня 2007 07:03

У сільських школах розвалять надвірні туалети

  Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев
Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев

Полтавській області з державного бюджету виділили 140 млн грн. Ці гроші голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, 54 роки, хоче спрямувати на підтримку закладів освіти, газифікацію, охорону здоров"я. До кінця року профінансують близько 150 об"єктів.

— Будемо поступово проводити реформування територіальних громад. Щоб центри сільських рад мали весь спектр закладів побутового обслуговування. А це — робочі місця для селян, — каже Валерій Асадчев.

Що буде зроблено в галузі охорони здоров"я?

— Потрібно створювати амбулаторії сімейної медицини й поступово переходити на страхову медицину.

Наступного року хочемо реалізувати програму ліквідації надвірних туалетів у сільських школах. Бо взимку через ті туалети в дітей виникають хвороби, особливо в дівчат.

Нині багато сільських клубів взагалі не опалюються. На що цим закладам розраховувати далі?

— За новою програмою плануємо почати відновлення будинків культури в райцентрах. Яскравий приклад — відремонтований районний Будинок культури в Пирятині.

У Кременчуці треба збудувати театр, а в обласному центрі — філармонію. До 200-річчя народження письменника Миколи Гоголя відреконструюємо театр імені Гоголя. У Полтаві хочемо створити мандруючу театральну трупу, яка виступатиме райцентрами. Бо в кожному населеному пункті не побудуєш театр.

А як щодо приміщення для обласної дитячої бібліотеки? Її вже чотири роки виселяють через зміну власника приміщення.

— Президент Віктор Ющенко дав доручення Кабміну при формуванні бюджету 2008 року передбачити субвенцію на будівництво нового приміщення бібліотеки.

Яке рейтингове місце посідає Полтавщина серед областей?

— Ми далеко не гірші, перебуваємо в передових областях. Про це й президент написав у своєму вітанні до 70-річчя утворення області.

Нас кілька разів хотіли насварити. І прем"єр приїздив двічі. Навіть виїзне засідання уряду в Полтаві провели. Такого в інших областях не було. Але з реальними показниками ми сьогодні на непоганому рівні. Мене особливо це не так уже й тішить. Хотілося б мати якісніші показники.

Зараз ви читаєте новину «У сільських школах розвалять надвірні туалети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі