четвер, 06 грудня 2007 20:07

У школах відкриють два басейни

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Вихованці секції Полтавської спортшколи №3 у басейні ”Алмаз” виконують вправи у воді
Вихованці секції Полтавської спортшколи №3 у басейні ”Алмаз” виконують вправи у воді

Щодня заняття з плавання у відремонтованому басейні "Алмаз" гімназії N31 у Полтаві відвідують близько 200 учнів міських шкіл. До нового року планують відкрити ще два басейни в гімназіях NN32 і 33. Через брак коштів на утримання їх закрили ще в радянські часи.

В "Алмазі" зробили підвісний дах, полагодили вентиляцію. У басейні розміром 12,5х6,5 м, глибиною 1,1 м навчаються плавати діти від 6 до 10 років. До обіду тут займаються школярі. Після обіду — вихованці міської спортшколи N3.

До фойє забігають дітлахи. Кількох приводять бабусі та мами.

— У внучки два переломи хребта, — розповідає бабуся 8-річної Насті Марія Скрипник, 65 років. — Другий рік вона за порадою лікарів ходить до басейну "Алмаз". За рік жодної застуди. Персонал слідкує за температурою води й повітря.

Медсестра басейну Зінаїда Кадуріна пояснює, температура води в басейні повинна бути +31°С, повітря +24–25°С. Плавання корисне, бо у воді працюють усі м"язи, покращується кровообіг, розвивається правильне дихання.

— Торік ледь не втонув у річці, — швидко переодягається другокласник гімназії N31 Дмитро Скрипник. — Мама записала мене на плавання.

Тренер 24-річний Олександр Скляр каже, дитину можна навчити плавати за місяць-півтора. Дівчатка більше бояться води, але демонструють кращі результати. Якщо дитина добре займається — її переводять до більшого басейну "Дельфін" у центрі міста.

— Учимо лежати на воді, дихати, відкривати очі під водою. Потім показуємо стилі — кроль, брас, дельфін, — усміхається Олександр.

70-річний методист басейну Василь Вєлікій говорить, що коли запрацюють ще два шкільні басейни, з"явиться можливість у "Алмазі" вчити дітей плавати якісніше:

— Потрібно пройти курс хоча б із 18 годин.

У басейні "Юність" на Майдані Незалежності в Полтаві дорослі плавають із 6.00 до 9.00 та після 18.00. Ціна місячного ранкового абонемента — 70 грн, вечірнього — 150. Бажаючим потрібна спеціальна медична довідка.

Басейн "Дельфін" по вул. Фрунзе — під відкритим небом. Там  гаряча вода. Дорослі займаються ввечері. Місячний абонемент — 100 грн.

У Фітнес-клубі "Вітамін" по вул. Паризької Комуни є басейн 6х9 м. Там вмонтовано пристрій профілоток, що створює сильну течію. Тренери проводять заняття з аква-аеробіки. Річна клубна картка коштує 6,24 тис. грн. Вона дозволяє займатися в усіх секціях.

Басейн "Дельфін" поблизу зупинки Техучилище в Кременчуці працює від "Укртатнафти". У понеділок, середу, п"ятницю тут проводять оздоровчу гімнастику. Місячний абонемент — 85 грн.

Абонемент кременчуцького басейну "Нептун" неподалік річпорту коштує 56,48 грн. Для відвідувачів тут відкрита одна доріжка.

У Комсомольську в басейні "Нептун" по вул. Добровольській оздоровчі заняття чотири рази на місяць. Абонемент 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «У школах відкриють два басейни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі